Δημοσίευμα της εφημερίδας Goal News φιλοξενεί ένα μίνι αφιέρωμα στον Γιάκο, με αφορμή το βραβείο best goal που πήρε, και δεν παραλείπει να γράψει και για το πρώτο μεταγραφικό ενδιαφέρον που κίνησε ο νεαρός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον ΠΑΟΚ ήδη να τον παρακολουθεί!

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στα 15 του ίσως ήταν πολύ μικρός για να αντιμετωπίσει το κάλεσμα της μοίρας… Πλέον, διαθέτει και την ωριμότητα και την αποφασιστικότητα να κάνει το επόμενο βήμα μακριά από τα Γιάννενα. Ο Ευριπίδης Γιάκος, που χθες παρέλαβε το βραβείο του best γκολ της 8ης αγωνιστικής συγκεντρώνοντας την προτίμηση του κοινού για τη βιρτουόζικη κίνησή του στο δεύτερο γκολ επί της Λάρισας, δήλωσε μέσα στο χορτάρι πως μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ηδη γύρω από το όνομά του έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τον ΠΑΟΚ, όμως ο μηχανισμός πώλησής του, που ήδη έχει ενεργοποιηθεί στα Γιάννενα, εμφανίζεται να συζητάει και άλλες προοπτικές. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2019, οι απολαβές του κυμαίνονται σε χαμηλά νούμερα και δεν υπάρχει σ΄αυτό ρήτρα αποδέσμευσης. Ομως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν σκοπεύει να ανακόψει την πορεία του σε ένα παιδί δικό του. Μαζί με τον Μιχαήλ είναι οι δυο παίκτες που έχουν βγει από τα σπλάχνα του ΠΑΣ.

Με καταγωγή από το Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, εκεί όπου συνεχίζει να ζει με την οικογένειά του (ο πατέρας του εργάζεται σε εργοστάσιο, η μητέρα του ασχολείται με οικιακά και έχει μια μικρότερη αδερφή), με την οποία είναι πολύ δεμένος. Μάλιστα, αυτός ήταν κι ο λόγος που στα 15 του δεν άντεξε στου Ρέντη, όταν ο Ολυμπιακός τον είχε εντάξει στις ακαδημίες του.

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στον «Αγιαξ της Ηπείρου» του την έδωσε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣ και νυν ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τον είχε δει στη μικτή ομάδα. Παρότι γηγενής, ο Γιάκος δεν απολαμβάνει ιδιαίτερη μεταχείριση από τους οπαδούς του ΠΑΣ, αφού υπήρχε διάστημα όπου γινόταν ο εύκολος στόχος της εξέδρας.

Ομως ο Γιάννης Πετράκης συνέβαλε στο να ξεπεράσει και αυτόν τον ψυχολογικό σκόπελο… Πάντως ο Γιάκος, όπως δήλωσε χθες κατά την παραλαβή του βραβείου του από τον περιφερειάρχη Ιωαννίνων, κ. Καχριμάνη, είπε «δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανα στο γκολ. Είχα δει μόνο τον ένα παίκτη μπροστά μου, μετά μου είπαν όλα τα παιδιά «τι έκανες» και στο βίντεο είδα πως ήταν περισσότεροι».