image description

Πανέτοιμος για ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που από χθες βρίσκεται στο Αγρίνιο για το ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τον Παναιτωλικό. Οι «κυανόλευκοι» έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, παρότι έχουν 2 παιχνίδια λιγότερα από τις άλλες ομάδες της πεντάδας και το γεγονός αυτό έχει αυξήσει σημαντικά το κίνητρο των παικτών του Γιάννη Πετράκη, που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα να παραμιλάει μαζί τους!

Βέβαια, όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που έχει το πρωτάθλημα και παραμένουν «προσγειωμένοι» στην πραγματικότητα. Τον ίδιο στόχο έχουν και πολλές ακόμα ομάδες, ενώ το σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό κρύβει αρκετές δυσκολίες, γιατί η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη είναι σε καλή κατάσταση, μετά το κακό ξεκίνημα και μία ομάδα που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην τακτική, δίχως να παρασύρεται από το ρυθμό ενός παιχνιδιού.

Ο Γιάννης Πετράκης πηγαίνει προετοιμασμένος για το δύσκολο αυτό παιχνίδι, έχει δουλέψει τακτικά σημεία του παιχνιδιού που θέλει να βγάλει η ομάδα του, αλλά θα έχει και δύο απουσίες πολύ σημαντικές. Ο Ακόστα είναι η γνωστή απουσία που έχει τραβήξει 1,5 μήνα σχεδόν και αυτή που προέκυψε από την περασμένη Παρασκευή είναι εκείνη του Λίλα, που είχε μια ενόχληση σε τένοντα και αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να ριψοκινδυνεύσει τη συμμετοχή του.

Η απουσία του διεθνή Αλβανού ανασταλτικού χαφ, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στον Γιάννη Πετράκη για πολλοστή φορά φέτος, αφού θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και μάλλον θα βάλει στη θέση του τον Γαρουφαλιά, που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ξάνθη, οπότε έχει κάποιο ρυθμό. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανακατέψει πολύ την… τράπουλα. Εναλλακτικά ο κ. Πετράκης μπορεί να βάλει εξάρι τον Γιάκο και να ξεκινήσει πιο πίσω τον Ζάιρο, όπως είχε κάνει στην Κέρκυρα. Από την επιλογή ή όχι του Γαρουφαλιά, θα εξαρτηθεί και από το αν θα ξεκινήσει βασικός ο Μαμπουλού. Για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Λάρισα.

Πλήρης ο Παναιτωλικός

Ο Γιάννης Ματζουράκης δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα στη δική του ομάδα. Στην αποστολή συμμετέχουν είκοσι ποδοσφαιριστές: Κουτρομάνος, Ροντρίγκες, Κούσας, Μουνιός, Ρόσα, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα, Λεντέσμα, Καμαβουάκα, Χαντάκιας, Ουάρντα, Βασιλούδης, Κυριακίδης και Κριστιάνο.

 

Ο Φωτιάδης “ρεφ”

Ο Ανανίας Φωτιάδης που έμελλε να ζήσει το σεισμό στα Γιάννενα και να μη σφυρίξει ποτέ στο ΠΑΣ-Λεβαδειακός, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ Παναιτωλικού και ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΚΕΔ.

Πέρυσι ο ΠΑΣ είχε βρει τον διαιτητή του συνδέσμου Σερρών μπροστά του σε δύο νικηφόρα παιχνίδια, το εντός έδρας με τον Πανθρακικό (2-0) και το εκτός έδρας με την Καλλονή (0-2).

Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Δημήτριος Γκαβέρας (Αχαΐας). Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο Ναθαναήλ Χαραλάμπους (Καβάλας).