
Συνεδρίαση την Τρίτη (8/4/2025) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όπου μεταξύ άλλων έκανε δεκτή την εισήγηση του Τμήματος Μητρώου Ποδοσφαιριστών για τις δύο μεταγραφικές περιόδους των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να επανέλθει ο θεσμός του super cup, στο οποίο θα αγωνίζεται ο πρωταθλητής κάθε περιόδου με τον κυπελλούχο ή τον φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδος.
Αναλυτικά:
– Εγκρίθηκε η πρόταση του Τμήματος Μητρώου Ποδοσφαιριστών, αναφορικά με τον καθορισμό διάρκειας των μετεγγραφικών περιόδων της αγωνιστικής περιόδου 2025/2026. Βάσει της πρότασης:
Η θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις καθορίστηκε από την 1η Ιουλίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου (για άνεργους επαγγελματίες από 13/9 έως 26/9).
Η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις καθορίστηκε από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου (για άνεργους επαγγελματίες από 7/2 έως 16/2).
– Επικυρώθηκε η απόφαση/εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τη διεξαγωγή Super Cup μεταξύ του Πρωταθλητή και του Κυπελλούχου/Φιναλίστ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου με πιθανή ημερομηνία 2 ή 9 Αυγούστου 2025 είτε 3 Ιανουαρίου 2026, με πρώτη επιλογή έδρας το ΟΑΚΑ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων διοργανώσεων.