image description

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά την τέχνη των πρόωρων ανανεώσεων. Από την εποχή Ντε Βινσέντι που ξεκίνησαν ουσιαστικά παίκτες του ΠΑΣ να απασχολούν άλλες ομάδες και χάθηκε τότε η ευκαιρία ο πρόεδρος να επωφεληθεί από την πώλησή του, παρόμοιες αστοχίες περιορίστηκαν στο μέγιστο δυνατό. Ο κ. Χριστοβασίλης δεν είναι καλός μόνο στα να ανακαλύπτει με τους συνεργάτες του παίκτες που θα ξεδιπλώσουν στο ταλέντο τους μέσα στο γήπεδο, αλλά φροντίζει -οποιοσδήποτε έρθει- να έχει την απαραίτητη «πίστωση χρόνου» να δείξει τι μπορεί να προσφέρει και εφόσον ξεχωρίσει, η «πόρτα της εξόδου» είναι ανοιχτή, αρκεί να επωφεληθεί και η ΠΑΕ. Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, κατάφερε ο κ. Χριστοβασίλης να βάλει σε τροχιά εξυγίανσης την ομάδα.

Από τους παίκτες που ήταν στη «φουρνιά» εκείνων που ήρθαν το δύσκολο καλοκαίρι του 2012, ήταν και ο Θοδωρής Μπέριος. Ήταν μέσα στους παίκτες κάτω των 24 ετών που εμπιστεύθηκε ο κ. Χριστόπουλος ότι θα είχαν εξέλιξη και θα μπορούσε να βοηθήσει. Με ύψος 1,91 ο γεννηθείς στις 21 Μαρτίου 1989 κατάφερε χρόνο με το χρόνο να παίρνει ευκαιρίες και να δείχνει ότι είχε μέλλον.

Να σημειωθεί ότι ο Μπέριος είχε δοκιμαστεί και από τον Άγγελο Αναστασιάδη ένα εξάμηνο πιο πριν, αλλά δεν είχε προχωρήσει η απόκτησή του.

Ο Μπέριος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, αλλά από εκεί και πέρα άλλαζε κάθε χρόνο ποδοσφαιρική στέγη. Το 2006 πήγε στην Δόξα Μεγαλόπολης, το 2007 στον Σαρωνικό Αιγίνης, το 2008 στην Θήβα, το 2009 στον Ιωνικό, το 2010 στην Ηλιούπολη, το 2011 στον Βύζαντα Μεγάρων και η συνέχεια τον βρήκε να δοκιμάζει την τύχη του σε Εθνικό Αστέρα, ΠΑΣ για να καταλήξει τελικά στην Ζενίτ Τσάσλαβ της Τσεχίας, όπου έπαιξε για ένα εξάμηνο, έχοντας 7 συμμετοχές και 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2012 ζήτησε μία δεύτερη ευκαιρία από τον ΠΑΣ για δοκιμή και ο Χριστόπουλος του άναψε το «πράσινο φως».

Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει στο πρωτάθλημα 5.288 λεπτά, στο κύπελλο 1.010 λεπτά και στα προκριματικά του Europa League 360 λεπτά «πτήσεων» πάνω από την «κυανόλευκη» άμυνα, όντας ο παίκτης που ξεχωρίζει στο ψηλό παιχνίδι. Μεταφράζοντας τα λεπτά σε ματς είναι 72 αγώνες πρωταθλήματος, 13 κυπέλλου και 4 προκριματικοί του Europa League.

statistika-berios

Αυτό που τον μετέτρεψε από «ρεζέρβα» σε βασικό στον «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν ήταν άλλο από την αλλαγή συστήματος από τον Γιάννη Πετράκη. Οι 3 στόπερ ήταν σαφώς ένα σύστημα που του ταίριαξε και του έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Από πέρυσι ο Μπέριος αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της ενδεκάδας και θα συνεχίσει να είναι από τους στυλοβάτες ως το καλοκαίρι του 2020, εκτός αν καταφέρει να κάνει κι εκείνος το μεγαλύτερο βήμα προς το εξωτερικό, όπου στο παρελθόν είχε υπάρξει ένα φλερτ από την Ιταλία, χωρίς τότε να προχωρήσει.