image description

Θέση στα όσα ακούγονται περί έλευσης ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα πήρε η ΕΠΣ Ηπείρου δια του προέδρου της, Κώστα Βρακά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση και υπογράφει ο πρόεδρός της, τονίζει ότι τα όσα ακούγονται περί προτίμησης ξένων διαιτητών είναι προσπάθεια να κρυφτούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και διατυπώνει τη θέση ότι το πρόβλημα δεν είναι οι Έλληνες διαιτητές, αλλά εκείνοι που αφήνονται ελεύθεροι να τους εκβιάζουν. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα χρειάζεται και οι ομάδες μας να δηλώσουν έδρα στο εξωτερικό…!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επίθεση ενάντια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η επίθεση ενάντια στην προσπάθεια δεκάδων τίμιων και άξιων παραγόντων να φτιάξουμε ένα ποδόσφαιρο για το οποίο θα μπορούμε επιτέλους να είμαστε υπερήφανοι, μπορεί να προσλάβει διάφορες μορφές. Και τελικά ως χτύπημα ενάντια στην προσπάθεια για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο -ανεξαρτήτως προθέσεων- μπορούν να αποβούν ακόμη και μέτρα που προτείνονται ως λύσεις.

Για την Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ τέτοιο χτύπημα συνιστά και η πρόταση που διαρρέεται από διάφορες πλευρές για ξένο αρχιδιαιτητή και ξένους διαιτητές.

Σε μία χώρα που χιλιάδες άξιοι και εργατικοί συμπολίτες μας, νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, μεταναστεύουν στο εξωτερικό γιατί εκεί αναγνωρίζονται οι ικανότητές τους, εμείς δείχνουμε να συνεχίζουμε  να θεωρούμε καθετί “εισαγόμενο” ως πανάκεια.

Θα μπορούσε άραγε να είναι διαφορετική αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Βλέπουμε τις ομάδες μας να έχουν γεμίσει με ξένους ποδοσφαιριστές, την ώρα που δεκάδες ταλαντούχα ελληνόπουλα δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Έχουμε φτάσει να έχουμε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μία διοίκηση διορισμένη πάλι από το εξωτερικό. Και σα να μην έφταναν αυτά, τώρα προτείνεται σα λύση η έλευση και ξένων διαιτητών, λες και το σοβαρότερο πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας είναι η διαιτησία. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να δηλώνουν οι ομάδες μας την έδρα τους στο εξωτερικό;

Η Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ διαφωνεί με την πρόταση για ξένους διαιτητές. Το πρόβλημα δεν είναι οι Έλληνες διαιτητές, αλλά αυτοί που αφέθηκαν ανενόχλητοι τόσα χρόνια να τους εκβιάζουν με κάθε μέσο για να εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Το μέτρο των ξένων διαιτητών το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να κρύψει κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα. Είναι ένα μέτρο που δεν θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο μας να ορθοποδήσει, αλλά θα το σπρώξει και πιο κάτω στον γκρεμό.

Ως Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ τονίζουμε ξανά πως πραγματικά πιστεύουμε σε ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο και πραγματικά πιστεύουμε πως υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να το υλοποιήσουν. Αρκεί να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους, την ώρα που η Πολιτεία θα κάνει τη δική της και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να βάζει εμπόδια, για τα δικά του συμφέροντα, σ’ αυτή την προσπάθεια».