Στη σχολή FMS ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Φ. Σκόρδο!

0

Η επιμόρφωση και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην αποθεραπεία, αλλά και την καλύτερη παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών δεν σταματά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, Φίλιππος Σκόρδος, βρίσκεται αυτές τις μέρες (11-13/11/2016) στην Αθήνα και παρακολουθεί την πρώτη σχολή FMS (Functional Movement Screen) που γίνεται στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό περιορισμών ή ασυμμετριών σε επτά θεμελιώδη μοτίβα κίνησης που είναι σημαντικά για την ποιότητα της λειτουργικής κίνησης σε άτομα που δεν παρουσιάζουν πόνο ή δεν έχουν κάποιο μυοσκελετικό τραυματισμό.

Ο αθλητής κάνει μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά, βαθμολογείται ανάλογα με την εκτέλεσή τους κι αντίστοιχα καταρτίζεται πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων για τη βελτίωση τυχόν ανισορροπιών.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού, όπως η Μπάγερν Μονάχου και από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο για την παρακολούθηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα και όχι μόνο.

Σχόλια

Comments are closed.