Στο νοσοκομείο από επίθεση αδέσποτων φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

0

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που έχουν κατακλύσει όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου, ακόμα και έξω από το νηπιαγωγείο που διαθέτει, κυκλοφορώντας σε αγέλες. Πολλές είναι οι επιθέσεις σε φοιτητές, προσωπικό και διερχόμενους που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Μία εξ’ αυτών, όμως, οδήγησε έναν φοιτητή στο νοσοκομείο Χατζηκώστα για να δεχτεί ιατρική φροντίδα, καθώς του επιτέθηκε αγέλη σκύλων το Σάββατο αργά το απόγευμα, προκαλώντας του τραύματα στο μηρό.

Ο φοιτητής Χρήστος Κάτσιος με καταγγελία του που μας εστάλη με email, μας αναφέρει:

«Προς οποιονδήποτε υπεύθυνο για τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων

Είμαι δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατοικώ στις φοιτητικές κατοικίες. Σήμερα, ημέρα Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 18:45 δέχθηκα επίθεση από δεκάδα σε αριθμό αδέσποτων σκυλιών στο χώρο του πανεπιστημίου, συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται μπροστά από την κεντρική είσοδο της βιβλιοθήκης. Μόνος μου κατευθυνόμουν προς τη λέσχη για να φάω το βραδινό μου, όταν τα σκυλιά αγριεμένα και πολύ επιθετικά όρμησαν κατά πάνω μου χωρίς να τα έχω προηγουμένως προκαλέσει. Ως αποτέλεσμα με δάγκωσαν βαθιά στην κνήμη και μου προκάλεσαν αρκετές γρατζουνιές στο πόδι. Ζαλίστηκα, παρά λίγο να χάσω τις αισθήσεις μου και με δυσκολία, εφόσον ήμουν μόνος μου και κούτσαινα από τον πόνο στις πληγές μου, επέστρεψα στο δωμάτιό μου, τρομαγμένος, πονεμένος και με άδειο στομάχι. Αμέσως, με τη βοήθεια μιας φίλης μου πήγα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου δέχτηκα τις πρώτες βοήθειες.

Ο λόγος που σας απευθύνομαι είναι διότι η κατάσταση πραγματικά βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ζητώ ειλικρινά τη βοήθειά σας. Η επίθεση ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί και δεν γνωρίζω εάν και άλλοι συμφοιτητές μου έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με αυτήν που εγώ ήρθα δυστυχώς αντιμέτωπος σήμερα. Το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών φοβάται να κυκλοφορήσει μέσα στο πανεπιστήμιο, πολλοί αποφεύγουν τα απογευματινά τους μαθήματα και εργαστήρια ή μένουν νηστικοί. Είναι όμως κρίμα και στανάχωρο για το πανεπιστήμιο μας, που θεωρείται χώρος μόρφωσης, πολιτισμού και κατά τα άλλα ασφάλειας να έχει αυτή την εικόνα παραμέλησης και αγριότητας.

Κρίνω επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου με θέμα τα προβλήματα που δημιουργούν ο τεράστιος πληθυσμός σκυλιών-μόνιμων κατοίκων της πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων στην ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Η συνάντηση κατέληξε στο ότι η πρυτανεία αδυνατεί να δώσει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως παραμένει και οι επιθέσεις είναι πραγματικές.

Ως πάσχων και φοιτητής που αγαπάει το πανεπιστήμιο του, ζήτω από κάθε αρμόδια υπηρεσία να αναλάβει δράση και να απομακρύνει τα σκυλιά από το χώρο του πανεπιστημίου, καθώς όχι μόνο είναι επικίνδυνα αλλά δεν έχουν θέση εδώ.

Με αγανάκτηση,
Χρήστος Κάτσιος»

Κινητοποιείται η Σύγκλητος

Να σημειώσουμε ότι σε συνεδρίασή της την περασμένη Πέμπτη, η Σύγκλητος συγκρότησε επιτροπή, υπό τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Ιδρύματος, η οποία θα επισκεφθεί άμεσα τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, καθώς και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να θέσει το ζήτημα απομάκρυνσης των αδέσποτων σκύλων από την Πανεπιστημιούπολη.

Παράλληλα, κάνει έκκληση προς όλους τους συμπολίτες να μην απελευθερώνουν σκυλιά στον χώρο του Πανεπιστημίου, αναλογιζόμενοι το τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας για φοιτητές και προσωπικό που προκαλούν.

Σχόλια

Comments are closed.