Ηρακλής Ιωαννίνων: Με το δεξί οι γυναίκες, τίτλο στην ΕΣΠΕΔΕ οι νεάνιδες

0

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη Β’ Εθνική γυναικών βόλεϊ η ομάδα του Ηρακλή Ιωαννίνων. Οι Γιαννιώτισσες είχαν εύκολο απόγευμα, επικρατώντας του Θιναλίου Κέρκυρας με 0-3 σετ.

Τα σετ: 10-25, 17-25, 13-25.

Ηρακλής Ιωαννίνων: ΣABBAOΓΛOY XPYΣANΘH 18ETΩN, AΔAMOY ΦANH 18ETΩN, ZEPBOΠOYΛOY ANΔPONIKH 15ETΩN, ΣTAYPOY ANAΣTAΣIA 13ETΩN, KATΣOΓIANNOY AIKATEPINH 18ETΩN, MΠOZIOY ΘAΛEIA 18ETΩN, ΔEPMITZAKH KEΛΛY 24ETΩN (L), ΘEOΔΩPAKH NATAΛIA 13ETΩN, ΠAΠAΓEΩPΓIOY MAPINA 15ETΩN./

Την Κυριακή σειρά πήραν οι νεάνιδες (ως 18 ετών) και η διεξαγωγή του τελικού EΣΠEΔE. Ο AO Hρακλής Ιωαννίνων νίκησε εύκολα τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας με 3-0 και πήρε την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. Θα λάβουν μέρος 10 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο  την πρόκριση στο final four.

Τα σετ: 25-16 25-16 25-21

Ηρακλής Ιωαννίνων: ΣABBAOΓΛOY XPYΣANΘH 18ETΩN, KAPATZOΓΛOY ΦOIBH 15ETΩN, ZEPBOΠOYΛOY ANΔPONIKH 15ETΩN, ΔHMHTPEΛOY BIKY 16ETΩN, ΣTAYPOY XPIΣTINA 16ETΩN, MΠOZIOY ΘAΛEIA 18ETΩN, AΔAMOY ΦANH 18ETΩN (L), ZIΩΓOY BAΣIΛIKH 18ETΩN, PAΠTH ANAΣTAΣIA 14ETΩN

Ο κ. Ζιώγος σε δηλώσεις του, τόνισε: «Παρά τους τραυματισμούς αντεπεξήλθαμε. Η Καρατζόγλου από την προπόνησης της περασμένης Τρίτης στην Θεσσαλονίκη με την προεθνική κορασίδων επέστρεψε με ελαφρύ διάστρεμμα και όλη την εβδομάδα ήταν χωρίς προπόνηση. Η Δημητρέλου όλη την εβδομάδα ήταν με μία προπόνηση, καθώς τις είχε γυρίσει ο αντίχειρας.  Η Ζιώγου ήταν 3 εβδομάδες χωρίς προπόνηση, καθώς ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή για τη μέση της.

Από το 2004 είναι ο 28ος αναπτυξιακός και ο 9ος κατηγοριάς νεανίδων, τίτλος στην ΕΣΠΕΔΕ. Συνολικά μετράμε 10 παγκορασίδων, 9 κορασίδων, 9 νεανίδων και 1 πανελλήνιο μετάλλιο. Είμαστε το σημείο αναφοράς σε ό,τι έχει να κάνει με το βόλεϊ. Η ποιότητα και η συνέπειά μας, καταδεικνύεται από τη διαχρονική μας παρουσία σε υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας. Αποτελούμε ένα φυτώριο παραγωγής αθλητριών, με τις Ακαδημίες μας να επιτελούν άριστα το έργο τους. Το παράδοξο των πρωταθλημάτων των νεανίδων-κορασίδων είναι ότι υπάρχει ηλικιακός περιορισμός συμμετοχής προς τα κάτω, δηλαδή στο νεανίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν από 14 ως 18 ετών. Οι 13χρονες μπορούν να συμμετάσχουν με τις γυναίκες, αλλά όχι με τις νεάνιδες.

H ομάδα μετά τον περσινό της υποβιβασμό από την Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών, μετά από 5 χρόνια παρουσίας, στην Β’ Εθνική (πρώην περιφερειακό), βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης. Ένας κύκλος (ομάδας και αθλητριών) έκλεισε, ένας καινούργιος ανοίγει με πρωταρχικό στόχο τις γερές βάσεις για να κυμανθούμε με άνεση σε υψηλά επίπεδα στην πορεία. Η ανοχή που έχουμε επιδείξει σε διάφορους παρατρεχάμενους και πρώην στελέχη του Ηρακλή έλαβε τέλος. Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους και ο καθένας να μπει στη θέση του. Η ομάδα έχει κερδίσει τον σεβασμό που αναλογεί με την αγωνιστική της παρουσία. Εάν δεν τη σέβεσαι τότε θα τη φοβάσαι. Στην αρχή, σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και στο τέλος τους νικάς».

Σχόλια

Comments are closed.