Συνάντηση των «12» για το πρωτάθλημα, τα τηλεοπτικά και τις ρήτρες της NOVA

0

Διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (23/11, 14.00) στα γραφεία της Super League, όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία δύο εταιρειών για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Σήμερα Τρίτη (15/11) στις 16.00, τα λένε οι «12» στη Βιαμάρ.

Η Super League είχε αναθέσει στις εταιρείες Deloitte και PwC τη διενέργεια έρευνας, με σκοπό να παραθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να βελτιωθεί και αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα.

Όταν μάλιστα η Nova είχε προτείνει μείωση των ομάδων σε 14 για την επόμενη σεζόν και 12 για το 2018-2019, η Λίγκα είχε απορρίψει την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι περιμένει τις προτάσεις των δύο εταιρειών. Την Τετάρτη (23/11, 14.00) στα γραφεία της Super League θα παρουσιαστεί η σχετική έρευνα, από την οποία θα κριθεί αν όντως υπάρξει μείωση ομάδων, ή όχι.

Συνάντηση της κίνησης των «12»

Από εκεί και πέρα, την Τρίτη (15/11, 16.00) οι 12 ομάδες της Super League, πλην των τεσσάρων «μεγάλων», θα έχουν συνάντηση στα γραφεία της Βιαμάρ. Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ηρακλής, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Βέροια και ΑΕΛ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, στις 16.00, και θα αναφερθούν στην αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, και όχι μόνο. Θα υπάρξει κουβέντα για το πρωτάθλημα, αλλά και για τις ρήτρες της Nova.

Σημειώνεται ότι προ ημερών η ΠΑΕ ΑΕΛ απηύθυνε πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες-προέδρους των ΠΑΕ που συνθέτουν την «κίνηση των 12» ώστε να φιλοξενηθούν το Σαββατοκύριακο (12-13/11) στη Λάρισα, για την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης με θέμα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας.

Αρκετές ομάδες, ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθούν το διήμερο αυτό στη θεσσαλική πόλη, με αποτέλεσμα τελικά η συνάντηση να γίνει την  Τετάρτη (15/11, 16.00), στα γραφεία της Βιαμάρ. Γίνεται λόγος για μια ιδιαιτέρως κομβική συνάντηση, από την οποία θα υπάρξουν εξελίξεις κυρίως αναφορικά με το θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων.

[Πηγή: sport24.gr]

Σχόλια

Comments are closed.