Χριστοβασίλης στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM: «Άδικες οι αποζημιώσεις που ζητάει η Nova»

0

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιώργος Χριστοβασίλης, μίλησε στην εκπομπή «Στη Λακούβα» του Μιχάλη Μερτζιανίδη για το παιχνίδι των παλαιμάχων του ΠΑΣ Γιάννινα με αυτών της Μπαρτσελόνα, για το πόσο επηρεάζει τις ομάδες η απόφαση της Nova να ενεργοποιήσει τις ρήτρες και να ζητήσει αποζημιώσεις, για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και αν θα υπάρξει ενίσχυση την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά και για το νέο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε να μαντρώσουμε το γήπεδο να μην μπαίνει κανένας, το αντίθετο ακριβώς επιδιώκουμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χριστοβασίλη:

Δ: Πώς βιώνετε το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα;

Χ: Είναι μεγάλη επιτυχία να έρθει η Μπαρτσελόνα στην πόλη μας. Ελπίζω να μας τιμήσουν οι φίλαθλοί μας, γιατί δεν έρχεται κάθε μέρα η Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα.

Δ: Πόσο δύσκολο ήταν να ‘ρθει η Μπαρτσελόνα;

Χ: Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες. Μέτρησε το πρόβλημα με τους πρόσφυγες, γιατί η Ισπανία είναι ισχυρή στο θέμα αυτό. Έγιναν πολλές προσπάθειες, αλλά τελικά όλα καλά.

Δ: Μέτρησε το καλό πρόσωπο που έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη και τις παράλληλες δράσεις που έχετε κάνει αυτό τον καιρό;

Χ: Περισσότερο μέτρησε όλο αυτό που έγινε με τους πρόσφυγες. Αυτός ήταν ο λόγος που καταφέραμε και τους πείσαμε να έρθουν. Ηδη ξεκίνησαν μια καμπάνια εδώ και κάποιες εβδομάδες και προσπαθεί αυτή ομάδα να συγκεντρώσει χρήματα για να τα προσφέρει στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

Δ: Το πρωτάθλημα πότε θα ξεκινήσει;

Χ: Μέχρι χθες φαινόταν πως θα ξεκινήσει πάλι την Κυριακή. Τώρα είμαστε πάλι σε αναμονή μέχρι αυτή τη στιγμή για την τελική απάντηση. Μάλλον τα πράγματα πηγαίνουν για την επόμενη εβδομάδα. Εμείς βέβαια, λόγω του ότι έχουμε το εξ’ αναβολής με τον Λεβαδειακό, φαίνεται ότι θα παίξουμε νωρίτερα.

Δ: Ακούστηκε ότι η Nova θα ενεργοποιήσει ρήτρες και θα ζητήσει αποζημίωση επηρεάζει τις ομάδες;

Χ: Βέβαια. Χθες ήμασταν σε μια συνάντηση όπου βρέθηκα εγώ εκ μέρους του ΠΑΣ Γιάννινα. Η Nova είναι κάθετη, ότι θα ενεργοποιήσει κάποιες ρήτρες, οι οποίες θα έρθουνε και από την περσινή σεζόν με την καθυστέρηση των πλέϊ-οφ, συν ότι τον Αύγουστο δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα στην ώρα του. Προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι η ευθύνη δεν ήταν των ομάδων, αυτοί όμως βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα και μάλλον θα ενεργοποιήσουν τις ρήτρες. Φοβόμαστε, ότι αν δεν γίνουν τα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο, το ποσό αυτό θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες ομάδες να έχουν πρόβλημα. Μόνο εμείς έχουμε το πρόβλημα, καθώς οι μεγάλες ομάδες δεν ανησυχούν γι’ αυτά τα ποσά.

Δ: Σκέφτεστε οι υπόλοιπες ομάδες να ενεργήσετε κάπως;

Χ: Όλες οι ομάδες της κίνησης των «12» έχουν βγάλει μια ανακοίνωση, έγινε ψηφοφορία γι’ αυτό και ήμασταν εκεί πέρα χθες. Τους δώσαμε να καταλάβουν πως δεν είναι δικιά μας η ευθύνη, αλλά στη NOVA λένε πως έχουν απέναντί τους τον συνεταιρισμό, ότι τον Αύγουστο δεν είχανε συνδρομές, ότι χάσανε χρήματα και αυτά τα χρήματα πρέπει να τα κόψουνε από κάπου.

Δ: Σκέφτεστε με τους υπόλοιπους 11 (χωρίς τους μεγάλους) να αντιδράσετε;

Χ: Η αντίδρασή μας δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε και πιστεύω ότι και κάποιες από τις μεγάλες ομάδες είναι εναντίον του να σταματήσει τώρα, δηλαδή να σταματάει το ποδόσφαιρο κάθε μήνα. Αν η NOVA επιμείνει, ο συνεταιρισμός θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και τα πράγματα θα μπλέξουν αρκετά.

Δ: Θεωρείτε σωστό που διακόπηκε το πρωτάθλημα;

Χ: Είναι πολύ άσχημο. Μπορεί κάτι παρόμοιο να γίνει και τις επόμενες εβδομάδες, οπότε αυτή η δουλειά θα γίνεται συνέχεια; Θα διακόπτεται το πρωτάθλημα; Άλλες λύσεις πρέπει να βρεθούν. Αυτό κάνει κακό και στους ποδοσφαιριστές.

Δ: Τι αίσθηση έκανε στους μεγάλους οι αποφάσεις που πήρατε εσείς;

Χ: Μπορεί να έχουν μια αντίδραση, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και κάτι. Δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο μόνοι τους. Επομένως διαισθάνονται ότι σε πολλά πράγματα έχουμε δίκιο. Οι μικρές ομάδες πρέπει να δυναμώσουν για να υπάρχει ανταγωνισμός. Γι’ αυτούς αυτά τα ποσά είναι μικρά, μπορούν να τα προωθήσουν με διάφορους άλλους τρόπους. Πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσουνε οι «12», διότι είναι πολύ περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι μαζί μας.

Δ: Είστε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας έως τώρα;

Χ: Αν και υπήρχε ο φόβος του ότι οι ομάδες που ξεκινάνε τόσο νωρίς προετοιμασία θα έχουνε προβλήματα, τελικά αντιθέτως είμαστε σε καλή κατάσταση και αν δεν είχαμε την ατυχία στον τελευταίο αγώνα, σήμερα θα ήμασταν στη δεύτερη θέση με λιγότερα παιχνίδια και με μια καλή εικόνα, γιατί έχουμε παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Δ: Τον Ιανουάριο θα γίνουν μεταγραφές;

Χ: Όχι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές, υπάρχει βάθος στην ομάδα και το θετικό είναι ότι όλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ευχόμαστε να καταρρίψουμε κι άλλα ρεκόρ με τη φετινή ομάδα.

Δ: Ποια θα είναι η υπέρβαση του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από αυτά που έχει πετύχει;

Χ: Υπέρβαση θα είναι να καταφέρει η ομάδα στο τέλος να πάρει μια θέση καλύτερη από την πέμπτη και να έχει το δικαίωμα να παίξει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ευρώπη.

Δ: Πλέον όλοι θέλουν να «ψωνίζουν» από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Υπάρχουν διάφορα σενάρια κατά καιρούς που εμπλέκουν ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, με το τελευταίο να αφορά τον Γιάκο. Εσείς στέκεστε εμπόδιο σε αυτό;

Χ: Όχι προς Θεού. Μακάρι να έρθει πρόταση για τον Γιάκο και για όλα τα παιδιά, διότι εμείς ξέρουμε ότι φεύγοντας ο κάθε ποδοσφαιριστής, κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση του και θα είμαστε πάλι το ίδιο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά για κάτι καλύτερο, αυτό αναβαθμίζει και την ομάδα μας και περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές θα θέλουν να έρθουν κοντά μας.

Δ: Διακρίνετε μια διάθεση των άλλων παικτών από άλλες πόλεις να έρθουν με μεγαλύτερη ευκολία στα Γιάννινα;

Χ: Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάποιες καλύτερες εγκαταστάσεις και προπονητικά κέντρα τα οποία να πληρούν τις προϋποθέσεις, πιστεύω ότι θα γινότανε «πόλεμος» για το ποιον θα πάρουμε. Είναι το μόνο πρόβλημα που βασανίζει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στα Γιάννενα. Κατά τα άλλα όλοι ξέρουν το κλίμα που επικρατεί και όλοι θέλουν να είναι μέρος αυτής της οικογένειας.

Δ: Το νέο γήπεδο προχωράει;

Χ: Γνωρίζω ότι υπάρχει μια μικρή αντίδραση στην πόλη, γιατί δεν έχουν ενημερωθεί τι θέλουμε να κάνουμε. Αν δεν πάρουμε πρώτα κάποιες θετικές απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες των γηπέδων (ΓΓΑ και Δήμος) δεν θα μπορούμε να τις προσφέρουμε και στον κόσμο για να μάθει ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε. Εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή έτοιμοι ως προς το τι θέλουμε να φτιάξουμε σε αυτά τα γήπεδα, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και είμαστε σε αναμονή της συνάντησης με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, ώστε να πάρουμε κάποια απάντηση θετική, αν είναι δυνατόν, και έπειτα να απευθυνθούμε στον κόσμο της πόλης να δούνε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Γιατί μας ενδιαφέρει ο χώρος αυτός να γεμίζει καθημερινά από χιλιάδες ανθρώπους, διότι μόνο έτσι θα επιβιώσει, θα αναβαθμιστεί, θα έχει ζωή και θα προσφέρει σε όλους ανέσεις, για προπόνηση, περπάτημα, ξεκούραση. Πολύ σύντομα θα μιλήσουμε γι’ αυτό, θα τα δείξουμε τηλεοπτικά για να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι τι πρόκειται να κάνουμε σε αυτό τον χώρο.

Δ: Μιλάμε για αξιοποίηση από τον ΠΑΣ Γιάννινα και όχι για εκμετάλλευση;

Χ: Ακριβώς. Δεν θα μαντρώσουμε το γήπεδο γύρω-γύρω για να μην μπαίνει κανείς μέσα. Προς Θεού.

Απόδοση: Κώστας Τσούκας

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Σχόλια

Comments are closed.