image description

Δηλώσεις έκαναν μετά το τέλος του φιλικού αγώνα ο προπονητής των βετεράνων Jose Palau, αλλά και ο τερματοφύλακας Guzman. Και οι δύο στάθηκαν περισσότερα στα μηνύματα που εξέπεμψε η σημερινή ημέρα.

Palau

«Ήταν μια πολύ συναισθηματική η σημερινή ημέρα στα Ιωάννινα. Είχαμε την τιμή να είμαστε εδώ και να περάσουμε την ημέρα στον καταυλισμό των προσφύγων, ενώ το ματς έγινε επειδή στη σκέψη μας είναι πάντα οι πρόσφυγες. Όταν μας έγινε η πρόσκληση να έρθουμε στα Ιωάννινα, για μας η απάντηση ήταν απλή. Κι έτσι λοιπόν ήρθαμε εδώ σ’ εσάς και πιστεύω πως απόψε δώσαμε λίγη χαρά και ήταν στιγμές απίστευτες και αξέχαστες».

Για το πώς έζησε τη σημερινή ημέρα: «Έχω δύο διαφορετικά συναισθήματα. Εδώ και εβδομάδες και μήνες βλέπουμε για τους πρόσφυγες. Η μία οπτική είναι να δεις το θέμα αποστασιοποιημένα και η άλλη είναι να ζήσεις την εμπειρία προσωπικά όπως σήμερα. Από το πρώτο λεπτό που πήγαμε στον καταυλισμό είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά για την τραγωδία που ζουν φεύγοντας από τις χώρες καταγωγής τους, όπως τη Συρία, το Αφγανιστάν και να έρθουν εδώ. Πρέπει να σας πω κάτι πολύ εντυπωσιακό. Όλοι μας χαμογελούσαν. Αυτοί οι άνθρωποι που υποφέρουν, αλλά έχουν ελπίδα για το μέλλον, αποτελούν για μας ένα μεγάλο παράδειγμα. Εμείς στην Μπαρτσελόνα έχουμε πολλά σχολεία σε πολλές χώρες. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε στο Καμπ Νου την επίσκεψη παιδιών αγοριών και κοριτσιών από τις ΗΠΑ. Θα έχουμε μία συνομιλία για το τι είναι αθλητισμός γενικά. Μετά από τη σημερινή εμπειρία, θα εξηγήσω σε αυτά τα παιδιά, ότι ευτυχώς δεν υποφέρουν από μια τέτοια εμπειρία. Θα τους εξηγήσω ποιο μάθημα πήραμε εμείς. Και θα τους πούμε πως είναι να βλέπεις τους ανθρώπους να χαμογελούν. Θέλουμε πολύ να ευχαριστήσουμε την Ύπατη Αρμοστεία και όλους σας για τη διοργάνωση. Έμενα παλιότερα στην Αθήνα και έχω πάντα κάτι θετικό να θυμάμαι από την Ελλάδα».

 

Guzman

«Για όλα τα μέλη της Μπαρτσελόνα ήταν οι πιο συναισθηματικές στιγμές που περάσαμε κοντά σας. Συζητούσαμε πολύ πριν έρθουμε πως οι Έλληνες έδωσαν το παράδειγμα βοήθειας στους πρόσφυγες και είναι μεγάλη τιμή να είμαστε εδώ με όλους εσάς.

Πιστεύω ότι είχαμε ένα πολύ καλό ματς, αλλά δεν είναι το ματς η ουσία σήμερα. Κερδίσαμε, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι ήμασταν εδώ μαζί σας».

Οι δηλώσεις των Ισπανών αρχίζουν από το 9′:45”