Οι πάρα πολλές συμμετοχές, υπερδιπλάσιες από πέρυσι, ανάγκασε την οργανωτική επιτροπή του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ να διεξάγει το πρωτάθλημα σε δύο φάσεις. Στην Α’ φάση θα λάβουν μέρος μόνο οι 13 ομάδες που δήλωσαν για πρώτη φορά συμμετοχή, ενώ στη β’ φάση θα μπουν στη δράση άλλες 12 ομάδες που είχαν συμμετάσχει και πέρυσι, με την προσθήκη της ομάδας του ΤΕΙ, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται φέτος το πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή είκοσι έξι (26) ομάδες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Είναι και αυτή άλλη μια ένδειξη της μεγάλης απήχησης και της επιτυχίας της διοργάνωσης.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ως εξής:

Τον Ιανουάριο του 2017 θα ξεκινήσει η Α’ φάση του πρωταθλήματος με τις 13 νέες ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

Στη Β’ φάση θα ενσωματωθούν και οι 12 περσινές ομάδες, καθώς και η ομάδα του ΤΕΙ Ηπείρου, υπό την αιγίδα του οποίου θα διεξαχθεί το φετινό Πρωτάθλημα.

Σε κάθε φάση θα δημιουργηθούν όμιλοι από τους οποίους θα προχωρούν οι ομάδες και θα συνεχίσουν ως την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Το πρωτάθλημα θα διαρκέσει περίπου 5 μήνες και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Προς το παρόν, η επόμενη καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, μέχρι την οποία θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι συνθέσεις των ομάδων.

Μετά από αυτή την ημερομηνία θα γίνει η κλήρωση για τη διαμόρφωση των ομίλων Α’ και Β’ φάσης.

Οι ομάδες συνεχίζουν αυτή την περίοδο την προετοιμασία τους με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια στα γυμναστήρια του ΤΕΙ, του 1ου Γυμνασίου και της Μεταμόρφωσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ