Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα δικά της δεδομένα, ένσταση κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά του κύρους του αγώνα της με την ΠΑΕ Ηρακλής – Δεν τηρήθηκαν από τον διαιτητή Καραντώνη τα προβλεπόμενα σε περιπτώσεις εισβολής οπαδών!

Σε ρεπορτάζ της Τρίτης αναφέραμε μεταξύ άλλων: «Υποτίθεται, πάντως, ότι εισβολή οπαδών και δημιουργία επεισοδίων ακόμα και στο ταρτάν, έπρεπε να επιφέρει οριστική διακοπή του αγώνα, κάτι που δεν τήρησε ο Καραντώνης. Αν το ματς αφορούσε κάποιον από τους 4 μεγάλους όλοι αντιλαμβάνονται τι θα γινόταν σήμερα στα ΜΜΕ…»

Χθες το μεσημέρι τα γραφόμενά μας επιβεβαιώθηκαν εν μέρει, υπό την έννοια ότι σε μια ασυνήθιστη γι’ αυτήν κίνηση, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ηρακλή, βάζοντας «βόμβα» στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, ασχέτως αν θα γίνει δεκτή ή όχι!

Η ένσταση αφορά τη δημιουργία επεισοδίων έξω από το γήπεδο, την εισβολή φιλάθλων στις κερκίδες και στη συνέχεια στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο, τη δημιουργία επεισοδίων που είναι καταγεγραμμένα στις εκθέσεις παρατηρητή και αστυνομίας και φυσικά σε φωτογραφίες και κάποια βίντεο, τον τραυματισμό του δημοσιόγραφου, Θανάση Μυριούνη, την εκ νέου είσοδο φιλάθλων στον πανηγυρισμό του 2-1 και στη μη τήρηση των προβλεπομένων από πλευράς διαιτητή Καραντώνη και στις δύο περιπτώσεις.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ηρακλής: «Με το παρόν, σας κοινοποιούμε την από 7-12-2016 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος τελέσθηκε στις 5-12-2016, και σας γνωστοποιούμε ότι ορίσαμε ως ημερομηνία για την εκδίκασή της την 08η-12-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, κατά την οποία και καλείσθε προκειμένου να παρασταθείτε ενώπιον του ημετέρου δικαιοδοτικού οργάνου».

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: «Με το παρόν, σας κοινοποιούμε την από 7-12-2016 ένστασή σας κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος τελέσθηκε στις 5-12-2016, και σας γνωστοποιούμε ότι ορίσαμε ως ημερομηνία για την εκδίκασή της την 08η-12-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, κατά την οποία και καλείσθε προκειμένου να παρασταθείτε ενώπιον του ημετέρου δικαιοδοτικού οργάνου.»

Η ένσταση θα εκδικαστεί σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι (15:30) και η απόφαση έχει πολύ μεγάλη σημασία, είτε δικαιωθεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είτε όχι, γιατί θα δημιουργηθεί σοβαρό δεδικασμένο, για ένα θέμα που έχει συζητηθεί πάρα πολύ από πέρυσι και επέφερε τιμωρίες, με ήττες στα χαρτιά και αφαιρέσεις βαθμών σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Η μεγάλη διαφορά, βέβαια, είναι ότι σ’ εκείνα τα ματς που τιμωρήθηκαν, η διακοπή αποφασίστηκε από τον διαιτητή την ώρα του αγώνα και όχι μετά.

Η κίνηση αυτή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ουσιαστικά έγινε, επειδή θεώρησε ότι αυτό που προδιαγραφόταν εντός γηπέδου με το γκολ του Κοζορώνη, ουσιαστικά ανατράπηκε με τη διακοπή του αγώνα και τον αποσυντονισμό που επέφερε.

Η ένσταση δεν βρήκε σύμφωνους πολλούς φιλάθλους της ομάδας, καθώς υπήρχε μια σύμπνοια με τους αντίστοιχους του Ηρακλή που εκφράστηκε και με τα συνθήματά τους την ώρα του αγώνα. Επιπλέον, υπάρχει σαφής διαφοροποίησης της ένστασης που είχε γίνει εναντίον του Πανιωνίου και αυτής κατά του Ηρακλή. Ο Πανιώνιος είχε «υφαρπάξει» την άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη, ενώ ο Ηρακλής πήρε μαχητικά τους βαθμούς μέσα στο γήπεδο.

Η νομική άποψη του πρώην νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, αλλά πάντα θερμού φίλου της ομάδας, Γιώργου Βήτα, εκφράστηκε μέσω facebook, όπου ανάρτησε το προσωπικό του σχόλιο: «Εγώ λέω οτι παραβιάστηκε ο κανονισμός…..με τρόπο που δημιουργεί ακυρότητα της συνέχισης του αγώνα».

Το γενικότερο συμπέρασμα, πάντως, που βγαίνει τους τελευταίους μήνες, είναι ότι ο κ. Χριστοβασίλης έχει αποφασίσει να ακολουθήσει πιο δυναμική γραμμή και να συμπεριφέρεται, όπως αισθάνεται ότι συμπεριφέρονταν οι άλλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το που θα οδηγήσει μια τέτοια στάση, θα το δείξει το μέλλον.

Υπάρχει, τέλος, κι ένα σαφές μήνυμα από την κίνηση αυτή, τόσο προς την ομάδα όσο και τους φιλάθλους. Ο πρόεδρος θέλει την ομάδα ψηλά, θέλει να τη βγάλει και πάλι στην Ευρώπη και εμμέσως πλην σαφώς θέλει να βάλει ένα τέλος στην παραφιλολογία για το αν έχει στόχο την πεντάδα. Από την άλλη ίσως ήταν ευκαιρία να ταρακουνήσει τα αποδυτήρια, ώστε οι παίκτες να παλέψουν ακόμα πιο σκληρά για κάθε βαθμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ