Επετειακό θα είναι το επόμενο Μουντιάλ, καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Ουρουγουάη το 1930. Για τον λόγο αυτό η FIFA αποφάσισε να εφαρμόσει μερικές ακόμα καινοτομίες όσον αφορα τον αριθμό των χωρών στις οποίες θα διεξαχθούν αγώνες.
Το επόμενο Μουντιάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Όμως, οι τρεις πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αργεντινή, στην Παραγουάη και στην Ουρουγουάη, επετειακά για τα 100 χρόνια από το Πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που τρεις χώρες από δύο ηπείρους (Ευρώπη, Αφρική) θα φιλοξενούν τη διοργάνωση, πέρα φυσικά από τις Λατινοαμερικάνικες που θα συμμετέχουν τιμής ένεκεν στην 100ή επέτειο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το πρώτο παιχνίδι, παράλληλα με έναν ειδικό εορτασμό της εκατονταετηρίδας, θα διεξαχθεί στο Εστάδιο Σεντενάριο στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Ο δεύτερος και ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθούν σε Αργεντινή και Παραγουάη, αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν στις διοργανώτριες χώρες, Μαρόκο, Πορτογαλία και Ισπανία.

