Ως την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Πασχαλάκης τον ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας ότι είναι τιμητικό που άλλαξε σχήμα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα.
«Παίζαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Το έχω ξαναπεί ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, άσχετα με την θέση που έχει στο πρωτάθλημα. Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες με πολλούς τρόπους. Εμάς, μας τιμά που ο ΠΑΟΚ άλλαξε το σύστημα που παίζει, αλλά και την τακτική του για να μας αντιμετωπίσει.
Το ματς ήταν φανερό ότι πήγε στην δύναμη, σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο και κρίθηκε στο γκολ που έβαλε ΠΑΟΚ. Εμείς όμως βγάλαμε αντίδραση, κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην επανάληψη και αξίζαμε κάτι καλύτερο, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν είμαστε σοβαροί και συνεχίσουμε έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα στην συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.