image description

Αν και η… πηγή για να πιει νερό φαίνεται κοντά, εν τούτοις υπάρχει ακόμα απόσταση που πρέπει να διανυθεί από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι να ηρεμήσει από τα συνεχόμενα ντέρμπι. Αν μάλιστα προχωρήσει και στο κύπελλο, αμέσως μετά τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να υποδεχτεί την ΑΕΚ (σ.σ. εκτός πολύ συγκλονιστικού απροόπτου) στο πρώτο ματς της φάσης των «8», με το γήπεδο να ταλαιπωρείται γι’ άλλη μια φορά και να είναι πλέον τροχοπέδη στις προσπάθειες της ομάδας να πραγματοποιήσει την υπέρβαση.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί, προέχει ο αγώνας της Κυριακής (17:15) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στη 2η ευρωπαϊκή του «έδρα» και θα διεκδικήσει να κάνει και φέτος ένα σπουδαίο διπλό. Εφόσον το πετύχει, θα είναι νίκη-Ευρώπης, αφενός γιατί θα έχει βγάλει «νοκ-άουτ» έναν από τους διεκδικητές και αφετέρου γιατί θα διατηρήσει ή θα μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από Πανιώνιο και Ξάνθη. Αντικειμενικά, άλλωστε, αυτές τις δύο ομάδες πρέπει να ξεπεράσει ο ΠΑΣ, αν δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη από κάποια από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες, οπότε μπορεί να του φτάσει να αφήσει πίσω του μία ή και καμία.

Η «κυανόλευκη» αποστολή παρέμεινε και χθες στα Χανιά για να προπονηθεί υπό νορμάλ γηπεδικές συνθήκες, αλλά και για να μην ταλαιπωρηθεί με αχρείαστα ταξίδια. Σήμερα θα μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα και η απουσία από την πόλη για μερικές μέρες ήταν ευκαιρία για τον Γιάννη Πετράκη να κρατήσει ήρεμους και ανεπηρέαστους τους παίκτες του μετά τις δύο σερί ήττες και κυρίως τα όσα διαδραματίστηκαν με τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο. Πάντως οι εντάσεις στα αποδυτήρια δεν είχαν επιπτώσεις, αφού οι Χριστοβασίλης και Μίχελ αθωώθηκαν από την πειθαρχική, ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πληρώσει 18.000 ευρώ πρόστιμο για το ξήλωμα των καθισμάτων στο γήπεδο και  ο ΠΑΣ 6.000 ευρώ ως υπότροπος για τους πυρσούς!

Από τη 18άδα ο Γιάννης Πετράκης θα αποκλείσει σίγουρα τον τιμωρημένο Κοζορώνη, ενώ θα λείψει και ο Μαμπουλού που έχει τραυματιστεί στο γοφό.

Ο Ατρόμητος έχει κάνει μία κάμψη κι αυτός τον τελευταίο καιρό, ηττήθηκε με 1-4 από την Κέρκυρα, έφερε ισοπαλία στη Λιβαδειά με 1-1 και ισοπαλία με την Λαμία στο κύπελλο 2-2. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πάλαι ποτέ αλώβητη έδρα του, τη φετινή σεζόν έχει 3 νίκες και 5 ήττες!