image description

Με τον Κόντε να σκοράρει με καταπληκτικό τρόπο σε «νεκρό» χρόνο και να θυμίζει το γκολ του Μαμπουλού με την ΑΕΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα έσωσε γι’ άλλη μια φορά το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις! Ο Ισπανός βρέθηκε στη γωνία της περιοχής στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Ακόστα με κεφαλιά πάσα στη σέντρα του Κούτρη τον σημάδεψε και ο φορ του ΠΑΣ με γυριστό σουτ «εκτέλεσε» τον Γκορμποούνοφ, πετυχαίνοντας έτσι το 7ο φετινό του γκολ!

Το παιχνίδι ήταν ανυπόφορο στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ο ΠΑΣ ήταν νωθρός και έπαιζε παθητικά ως το 60’ που σκόραρε ο Λε Ταλέκ στη 2η μόλις ευκαιρία που είχε σε όλο το ματς ο Ατρόμητος. Από εκεί και έπειτα, όμως, έπαιξε μονότερμα τον Ατρόμητο, που γύρισε υπερβολικά πίσω για να κρατήσει το μηδέν και δεν επεδίωξε καθόλου να περάσει το κέντρο. Αν και ο ΠΑΣ ήταν πολύ προβλέψιμος και επιτιθόταν ανορθόδοξα, τελικά οι πολλές ανούσιες και κακές σέντρες των παικτών του Πετράκη, κατάφεραν να δώσουν στην ομάδα τον έναν πολύτιμο βαθμό.

Το ματς δεν σηκώνει πολύ κριτική, καθώς το θέαμα ήταν πολύ φτωχό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές ήταν 5 για τον Ατρόμητο και 4 για τον ΠΑΣ. Στις 5 του τελικές ο Ατρόμητος είχε ένα δοκάρι και ένα γκολ με τον ίδιο εκτελεστή (Λε Ταλέκ), ενώ ο ΠΑΣ εκτός από το γκολ του Κόντε είχε υποψία ευκαιρίας με μακρινό σουτ του Γιάκου, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν μία φλύαρη υπεροχή από τους δύο αντιπάλους. Στα πρώτα 60 λεπτά ο Ατρόμητος έφτασε σε ποσοστά 65%-35%, με το ματς να τελειώνει με κατοχή μπάλας υπέρ του ΠΑΣ.

Λίγη περισσότερη διάθεση έδειξε ο Ατρόμητος ως το 30’, με τον Λε Ταλέκ να έχει κάθετο δοκάρι από κόρνερ στο 26’. Ο ΠΑΣ που για μία ακόμα φορά έπαιξε 4-1-4-1 από την αρχή του ματς και 4-3-3 στα τελευταία λεπτά, δεν πήρε τελικά πολλά πράγματα στη μεσαία γραμμή, αλλά τουλάχιστον μετά το 30’ άρχισε να ισορροπεί κάπως την κατάσταση.

Τα τελευταία 15 λεπτά του α’ μέρους και τα πρώτα 15’ του β’ μέρους ήταν για βαθύ… ύπνο, αλλά το γκολ του Λε Ταλέκ στο 60’, όπου και πάλι έχει προηγηθεί καταπληκτική απόκρουση του Πασχαλάκη, αλλά υπήρξε αδράνεια στο «ριμπάουντ», άλλαξε τη ροή του ματς. Ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να βγει μπροστά, έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο, πήγαινε την μπάλα στα πλάγια σε Κούτρη και Καρανίκα, που «προπονούσαν» άμυνα και Γκορμπούνοφ. Ο κ. Πετράκης έριξε Ναδάλες και Βιδάλ στο ματς, ο ΠΑΣ στα τελευταία 20 λεπτά και η ομάδα ήταν πλέον μόνιμα εγκατεστημένη στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες «πυροβολούσαν» με σέντρες και μία απ’ αυτές έκανε το «χατίρι» στο 95’! Ο Κούτρης σέντραρε από την αριστερή γωνία της περιοχής, ο Ακόστα με κεφαλιά πάσα έδωσε στον Κόντε που στόπαρε με το στήθος, γύρισε στη γωνία της μικρής περιοχής και πέφτοντας σούταρε, για να κάνει το 1-1!

Αμέσως με το γκολ του Κόντε ο κ. Ευαγγέλου σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς και να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ισοπαλία της ομάδας του Περιστερίου που μετρούσε 3 νίκες και 5 ήττες!

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε έναν παίκτη στα χαφ να του οργανώνει καλύτερα το παιχνίδι θα είχε περάσει κι αυτός με άνετη νίκη, καθώς ο Ατρόμητος είναι σκιά του εαυτού του φέτος. Δυστυχώς οι Ηπειρώτες δεν έχουν τον παίκτη εκείνο που θα «ταΐσει» τον Κόντε, που και σήμερα έδειξε, ότι αν πάρει μία φορά την μπάλα σωστά, δύσκολα θα χάσει το γκολ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κόντε είχε σκοράρει στο ίδιο γήπεδο και με την Άλκμααρ, οπότε δημιουργεί μια μικρή παράδοση.

Το ματς παρακολούθησαν Σκίμπε, Τσάνας Νικοπολίδης που βλέπουν νέο “αίμα” για την Εθνική, ενώ ήταν “παρών” και ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ΠΑΣ κοιτάζει μπροστά τώρα για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Πλατανιά, όπου πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και το Σάββατο στις 19:30 είναι η ώρα του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που σήμερα παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στον Λεβαδειακό, δείχνοντας σε πόσο κακή κατάσταση είναι.

Δείτε τα στιγμιότυπα ΕΔΩ