image description

Σε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι Βελισσάριο και Αμπελόκηποι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Στο δεύτερο ημίχρονο το Βελισσάριο ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε, έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Το Βελισσάριο είχε τη κατοχή της μπάλας στην αρχή, δεν μπορούσε να απειλήσει και μετά το 25’ οι Αμπελόκηποι ισορρόπησαν. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 27’ όταν ο Νούσης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Μπαντή. Η επομένη ευκαιρία έγινε στο 44’ και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντόντης έστρωσε στον Γιωτίτσα, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Νούσης απείλησε ξανά, όμως ο Μπαντής δήλωσε «παρών».

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βελισσάριο ανέβηκε, πίεσε, δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Στο 58’ ο Νούσης έβγαλε τετ α τετ τον Χατζή, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά είδε τον Μπαντή να του αρνείται το γκολ. Η μοναδική φορά που ανησύχησε ο Μάντζιος ήταν στο 65, όταν ο Διαμαντόπουλος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, είδε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων έξω από την εστία του, δοκίμασε να τον «κρεμάσει» από μακρινή απόσταση, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 66’ η ομάδα του Ανέστη Ζώη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Μπιστιόλης έσπασε εξαιρετικά στο Νάνο, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Μπαντή που είπε ξανά «όχι» και κράτησε το μηδέν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νούσης έστρωσε στον Κλιτσινάρη που έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η τελευαταία ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 80’ ο Λαδιάς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Μάντζιος πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βελισσάριο: Μάντζιος, Μπιστιόλης, Ασωνίτης, Πανίδης, Αλεξίου, Κλιτσινάρης, Χατζής (83’ Κατσούδας), Νάνος, Νούσης, Στάθης (65’ Τσακανίνας), Ζαμπέτας

Αμπελόκηποι: Μπαντής, Τσίντας, Διαμαντόπουλος, Kaja, Δούμας, Γιαννούλης, Ντόντης (68’ Μπέτζιος), Γιωτίτσας, Νιτσιάκος, Λαδιάς (85’ Λιπιώτης), Κολιάκης (82’ Γεωργίου)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης Α.
Α’ βοηθός διαιτητή: Πασχάλης Γ.
Β’ βοηθός διαιτητή: Μωυσιάδης Θ.