image description

Ο Λεονάρντο Κούτρης βραβεύτηκε  στο Hall of brands ως ο MVP της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακού που είχε διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Στις δηλώσεις του μίλησε για το βραβείο, τον προηγούμενο αγώνα με τον Πλατανιά, τον στόχο της ομάδας, την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Δ: Αυτό είναι ένα βραβείο προσωπικό που αντανακλά και στην ομάδα;

Κ: Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Χωρίς του συμπαίκτες μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια γενικά για όλη τη χρονιά και συγκεκριμένα για εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια παρ’ όλο που δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και συνεχίζουμε.

Δ: Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας στα εναπομείναντα δέκα παιχνίδια;

Κ: Εχουμε δέκα αγωνιστικές μέχρι το τέλος, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, θα δούμε που είμαστε. Μακάρι να πετύχουμε το στόχο και να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Δ: Ο στόχος είναι η πεντάδα;

Κ: Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, υπάρχουν ακόμα δέκα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε είμαστε. Μακάρι να είμαστε στην πεντάδα.

Δ: Τον τελευταίο καιρό «χτυπάτε» τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Είναι θέμα νοοτροπίας ή βλέπεται πως έχετε περισσότερες αντοχές από τους αντιπάλους σας;

Κ: Όπως έχουμε πει πολλές φορές το παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Εχουμε την αντοχή λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από τον κ. Αλεξίου και όλο το τεχνικό τιμ, έχουμε τις οδηγίες του κόουτς να μην παρατάμε ούτε μια φάση, να παλεύουμε όλες τις φάσεις και έχουμε πάρει πολλούς βαθμούς στο τελευταίο δευτερόλεπτο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό.

Δ: Τι “γεύση” σας άφησε το ματς απέναντι στον Πλατανιά;

Κ: Θεωρώ ότι ήτανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για όσους το παρακολούθησαν, στο τέλος μας άφησε μια πικρή γεύση διότι ναι μεν προηγηθήκαμε με 0-2 σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, δεν το κρατήσαμε, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουμε και στο τέλος  χάσαμε τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδια κι γι’ αυτό είμαστε λίγο στεναχωρημένοι γιατί θα ήταν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο αυτό.

Δ: Τι έχεις βρει στα Γιάννενα;

Κ: Πρώτα απ’ όλα έχω βρει ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, όλα τα παιδιά με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή να μπω στο κλίμα και αυτό μου βγαίνει και στο παιχνίδι και θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι και αυτό που θέλω είναι να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι για την ομάδα.

Δ: Αγωνίζεσαι σε πολλές θέσεις. Ποια θεωρείς πως είναι η κατάλληλη για σένα;

Κ: Ξεκίνημα ως εξτρέμ  με τον κ. Πετράκη στον Εργοτέλη. Εδώ πέρα βρέθηκα στο καινούργιο σύστημα που χρησιμοποίησε η ομάδα το 3-5-2 ως μπακ-χαφ που είναι πιο βολική θέση γιατί έχεις και άμυνα και επίθεση, αλλά θεωρώ πως μπορώ να παίξω και τις δυο θέσεις πολύ εύκολα και όπου με χρησιμοποιήσει ο προπονητής θα κάνω αυτό που μπορώ.

Δ: Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Κ: Πρώτα απ’ όλα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της διότι μέσα απ’ αυτό θα βοηθηθώ και εγώ και ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Δείτε το βίντεο (σ.σ. οι δηλώσεις αρχίζουν στο 4′:50”)