image description

Ως «τελικούς» χαρακτήρισε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα τους δέκα αγώνες που απομένουν για να κλείσει η ευρω-σεζόν 2016-2017, αρχής γενομένης από τον σημερινό (17:15) με τον ΑΟΚ Κέρκυρα. Μία σεζόν που επιβεβαίωσε ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν αλλάξει επίπεδο και συγκαταλέγονται πλέον στις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της Super League, ανεξαρτήτως αν θα επιτευχθεί πάλι φέτος η έξοδος στην Ευρώπη. Άλλωστε η σεζόν ήταν μεγάλη σε διάρκεια και το ότι η ομάδα αντέχει και παρουσιάζει και θέαμα στα τελευταία της παιχνίδια, αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολύ γερές βάσεις στο φετινό ρόστερ.

Οι απαιτήσεις για μεγάλες πορείες, όμως, δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς τη βοήθεια του κόσμου. Φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα από πλευράς προσέλευσης στην εξέδρα, δεν έφτασαν όμως στα επίπεδα της πραγματικής δύναμης που μπορεί να δείξει ο κόσμος με τη συμπαράστασή του. Έτσι, το σημερινό παιχνίδι ,που δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα εμπορικά της σεζόν, θα είναι ένα καλό τεστ για να διαπιστωθεί, αν υπάρχει η διάθεση από τον κόσμο να αφήσει τον καναπέ και την καφετέρια για να στηρίξει έμπρακτα τα όνειρα όλων να επαναληφθεί το περσινό καλοκαίρι. Η διοίκηση με την απόφασή της να βάλει γενική είσοδο 10 ευρώ στο ματς αυτό, δίνει το ερέθισμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει τελικά μόνο ένα πρόβλημα, την απουσία του τιμωρημένου Λεονάρντο Κούτρη, που είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο δίμηνο που είχε πάρει τη φανέλα του βασικού. Ο Ελληνο-Βραζιλιάνος θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής και θα επανέλθει την άλλη Κυριακή με τον Λεβαδειακό. Τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Ναδάλες.

Όσον αφορά τον Τζημόπουλο, μία ενόχληση που είχε στον τετρακέφαλο την Πέμπτη δεν αποδείχτηκε κάτι πολύ ανησυχητικό κι έτσι συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Ίσως να μην είναι σε θέση να βγάλει όλο το 90λεπτο, όμως, αλλά μόνο ένα ημίχρονο. Θα εκτιμηθεί και θα κριθεί την τελευταία στιγμή από τον κ. Πετράκη τι πρέπει να γίνει.

Η βάση της ενδεκάδας θα είναι όσοι αγωνίστηκαν στα Χανιά, με την αλλαγή φυσικά Κούτρη με Ναδάλες. Αν ο Τζημόπουλος ξεκινήσει βασικός, τότε θα παίξουν με τον Λίλα ως αμυντικοί χαφ, διαφορετικά θα παίξουν οι Λίλα και Κοζορώνης. Έτσι η ενδεκάδα με σχήμα 4-2-3-1 πιθανότατα θα αποτελείται από τους: Πασχαλάκη, Καρανίκα, Μπέριο, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλο, Λίλα, Ζάιρο, Βιδάλ, Ακόστα και Κόντε.

Αναλυτικά η 19μελής αποστολή αποτελείται από τους:  Ακόστα, Κόντε, Γιάκο, Γαρουφαλιά, Καρανίκα, Κοζορώνη, Κοροβέση, Λίλα, Μαμπούλου, Μιχαήλ, Μπέριο, Μπουκουβάλα, Σκόνδρα, Ζάιρο, Πασχαλάκη, Περιστερίδη, Ναδάλες, Βιδάλ και Τζημόπουλο.

 

Με απουσίες η μαχητική Κέρκυρα

Η ομάδα της Κέρκυρας έρχεται με δύο απουσίες στα Γιάννενα, η μία είναι ο Γιαννιώτης στην καταγωγή ποδοσφαιριστής της, Στέφανος Σιόντης που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και ο άλλος ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ, Πολ Κεϊτά, που προέρχεται από τραυματισμό.

Ο  Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή, που είναι οι: Κουτζαβασίλης, Αραμπατζής, Kevin, Diogo, Gomes, Σπίνουλας, Adilehou, Dimitrovski, Ιωάννου, Nikic, Ανδρεόπουλος, Ζαραδούκας, Κόντος, Epstein, Ζορμπάς, Thuram, Onyilo, Γεωργίου, Γεωργακόπουλος.

Τουράμ και Ντιόγκο είναι φυσικά οι παίκτες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τη μαχητική ομάδα των Κερκυραίων, οι οποίοι παλεύουν να «καθαρίσουν» γρήγορα με την παραμονή τους στην κατηγορία, γιατί γι’ αυτούς ακολουθεί πρόγραμμα “βουνό”.

 

Αρετόπουλος ο «ρεφ»

Οι πολλές διαμαρτυρίες του ΠΑΣ για τη διαιτησία το τελευταίο διάστημα, έφεραν Αρετόπουλο (Τρικάλων) από την ΚΕΔ, έναν διαιτητή που με τα σφυρίγματά του ήταν μέσα στους ανεπιθύμητους από τους «εξυγιαντές» και μπαινόβγαινε από τους πίνακες. Συνήθως σε ματς σαν του ΠΑΣ με την Κέρκυρα ορίζονταν διαιτητές με μικρή πείρα, τώρα ορίζεται ένας διαιτητής έμπειρος που προφανώς θα θέλει να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη γύρω από το όνομά του. Θα το δούμε, βέβαια, εντός αγωνιστικού χώρου. Βοηθοί του θα είναι οι Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Δίπλαρης (Καρδίτσας). Τέταρτος ορίστηκε ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Γαβριηλίδης (Θράκης).