image description

Αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Ευριπίδεια Διαδρομή», θα διεξαχθούν στο νησί της Μυκόνου την Κυριακή, 2 Απριλίου. Οι αγώνες πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη, Παγκόσμιου Πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο άθλημα της Κωπηλασίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από δύο χρόνια σε τροχαίο στη Μύκονο όπου εργαζόταν ως εκπαιδευτικός.

Φέτος ο αγώνας είναι αναβαθμισμένος και εντάσσεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ καθώς η διαδρομή θα είναι πιστοποιημένη από τον επίσημο μετρητή της ΙΑΑF. Οι αθλητές θα αγωνιστούν στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχει και το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας στα 5 χιλιόμετρα, δηλαδή ομάδες των τριών ατόμων που ο κάθε ένας θα τρέξει το ένα τρίτο της διαδρομής. Επίσης, οι αθλητές μέχρι 15 ετών θα αγωνιστούν στα 1.000 μέτρα. Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Η «2η Ευριπίδεια Διαδρομή» συνδιοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» της Μυκόνου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ).

Η συμμετοχή ορίζεται στα 10 ευρώ το άτομο για τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα, 20 ευρώ για το ομαδικό αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων, ενώ οι αθλητές των 1.000 μέτρων θα αγωνιστούν δωρεάν. Μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για την κάλυψη αναγκών του. Το αντίτιμο της συμμετοχής συμπεριλαμβάνει τον αριθμό, καθώς επίσης και αναμνηστικό μπλουζάκι.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι 10 Μαρτίου στο email [email protected] όπου πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του συμμετέχοντα, η απόσταση που έχει επιλέξει, το όνομα της ομάδας (στη σκυταλοδρομία). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944356695 και 6945853619. Όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν μαζί με το γκρουπ του αγώνα από τα Γιάννενα προς Μύκονο μετ’ επιστροφής, μπορούν επίσης να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ.: 6945409570 ή στο email: nikpap91@hotmail.com.