image description

Πέρασαν πολλά χρόνια από  την εποχή των μεγάλων σεντερ φορ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έκαναν να  «στεναζουν τα δίχτυα των αντιπάλων»  και όταν φυσικά μιλάμε για μεγάλους,  μιλάμε  κυρίως για τους Αλβαρεζ, Τσιριμώκο και Μουφ, που ο καθένας με τον τρόπο του σημάδεψε συγκεκριμένες, ιστορικές για την ομάδα και τους οπαδούς , εποχές, με τον πρώτο, τον καλύτερο όλων.

Σήμερα ένας άλλος μεγάλος δείχνει να παρουσιάζεται στους «Ζωσιμάδες», που με απίστευτη ψυχραιμία «εκτελεί» τις αντίπαλες άμυνες πετυχαίνοντας εντυπωσιακά γκολ που ακόμη κι αν αυτά προέρχονται απο πέναλτυ δεν χορταίνεις να τα παρακολουθείς.

ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ,o Ισπανός μηχανολόγος  που είναι  ο…ορισμός , κατα πως δείχνει, του σεντερ φορ.

Η πρόσφατη βράβευσή του ως MVP του αγώνα με την Κέρκυρα – Κασσιόπη,  ήταν μια ακόμη δημόσια επιβράβευση της πολύ καλής αγωνιστικής του παρουσίας. Ουσιαστικά όμως η κάθε του βράβευση, όπως και το κάθε γκολ που σημειώνει,  αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι στο Eλληνικό ποδόσφαιρο και τους παράγοντες των μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Ο  εξαιρετικός αυτός ποδοσφιαριστής που απο την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, καθιερώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην super league της Ελλάδας, πρωταγωνιστεί και συναγωνίζεται στη θέση του πρώτου σκόρερ τους πολυδιαφημισμένους και πολυδάπανους Μπεργκ και Ιντέγε, των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα και όσο και να μην αρέσει σε κάποιους τα γκολ του είναι…γκολάρες!

Για ακόμη μια φορά ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  στο νηπιακό,  Ελληνικό ποδόσφαιρο εκθέτει και διδάσκει. Πριν απο τριάντα χρόνια έφερνε τους Αλβαρεζ, Μοντεζ, Λίσα, Παστερνάκη, Κοντογιωργάκη έναντι «τιμήματος φακής»  και δίδασκε ποδόσφαιρο,  όταν την ίδια εποχή οι μεγάλοι φέρναν Πολέτι, Άλτσιμπαρ, Νικολάου, Μπιστάκη κλπ και δίδασκαν φιάσκο…!

Κόντε αυτη την εποχή ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  Καρντόσο ο Ολυμπιακός για να μην πούμε για Παναθηναικό και ΑΕΚ. που αγοράζουν μεν «ονόματα» αλλά δεν εισπράτουν αποτελέσματα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν ο Κόντε θα έχει διάρκεια στην απόδοση και στην ομάδα ώστε να μπορέσει κάποια στιγμη να χαρακτηρισθεί και αυτός «αθάνατος» στην ιστορία της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα έχει το δικό του ξεχωριστό μερίδιο στην πετυχημένη φετινή πορεία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, έκανε να ξεχαστούν εύκολα οι Ίλιτς, Μανιάς και το σημαντικότερο,  είναι μια πολύ καλή αφορμή, ένας πολύ καλός λόγος, ώστε  να πάει κι άλλος κόσμος στους «Ζωσιμάδες». Επειδή το ποδόσφαιρο είναι πανω απο όλα γκολ, κι όποιος έχει το χάρισμα να το πετυχαίνει, κάνει το …θαύμα του,  γίνεται «θεός» κι όπως όλους τους «θεούς»  ο κόσμος θέλει να τους γνωρίσει, να τους ζήσει απο κοντά…και να τους αποθεώσει.

Πέδρο Κόντε, λοιπόν, ο νέος «θεός»  των οπαδών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο  …ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ!

Υ.Γ. Μια άλλη βράβευση, που δεν …πολυπαίχθηκε, πραγματοποίησαν πρόσφατα οι Βετεράνοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Αυτή του μοναδικού Βαγγέλη Γυφτόπουλου, του επι σειρά ετών ανταποκριτή του Ηπειρωτικού αγώνα και της εφημερίδας ΦΩΣ. Ο Βαγγέλης βραβεύτηκε απο τους βετεράνους για την όποια προβολή τους παρέχει όλα αυτα τα χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με το σκεπτικό που έγινε γνωστό.

Όμως ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος δεν δικαιούται μόνο αυτο το βραβείο που σωστά του απονεμήθη και μπράβο στην διοίκηση Χαρίση για τη σκέψη τους… Δικαιούται, βραβεία, απο όλους τους φορείς που ασχολούνται με το Ηπειρωτικό ποδόσφαιρο, γενικότερα  και τον ΠΑΣ και την ΕΠΣΗΠ,  ειδικότερα, ώστε να τιμηθεί για την μέγιστη προβολή που πραγματοποιεί γι’ αυτό πανελλήνια,  με τα άρθρα, τις συνεντεύξεις, τα ρεπορτάζ και το μοναδικό αρχείο του.

Παραδόξως μέχρι σήμερα, πλήν των βετεράνων πλέον, κανείς δεν τον έχει, ακόμη, σκεφθεί…ίσως και να φταίει το ότι ο ίδιος, σεμνός εκ φύσεως, έχει μάθει μόνο να προσφέρει και το μόνο που ζητά είναι …συνεντεύξεις. Ίσως…

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)