image description

Μια πρόταση που θα καταστήσει τα play offs ακόμη πιο ανταγωνιστικά, αλλά ίσως και λίγο… άδικα για τις ομάδες με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην κανονική περίοδο, θα πέσει στο τραπέζι στο επόμενο ΔΣ της Super League.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο οι έξι ομάδες των play offs να μεταφέρουν στο μινι-πρωτάθλημα που ακολουθεί τους μισούς από τους βαθμούς της κανονικής περιόδου και όχι όλους. Σε περίπτωση, δε, που ο αριθμός των βαθμών είναι μονός, τότε θα προστίθεται μισός βαθμός στο τελικό πηλίκο.

Έτσι, για παράδειγμα, αν τα play offs άρχιζαν με τη σημερινή βαθμολογία της Super League, τότε οι έξι πρώτες ομάδες θα έμπαιναν στο μινι-πρωτάθλημα ως εξής (σε παρένθεση οι βαθμοί της κανονικής περιόδου):

1. Ολυμπιακός 27 (54)
2. Πανιώνιος 24 (48)
3. ΠΑΟΚ 23 (46)
4. Παναθηναϊκός 23 (45)
5. ΑΕΚ 22 (43)
6. Πλατανιάς 21 (41)

Είναι λογικό η πρόταση αυτή να φέρει κάποιες αντιδράσεις, καθώς το πλεονέκτημα των ομάδων που έκαναν καλύτερη πορεία στην κανονική περίοδο θα μειώνεται σημαντικά έναντι των υπολοίπων, ωστόσο οι περισσότεροι φίλαθλοι και φυσικά η Nova αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι τη συγκεκριμένη προοπτική.

[Πηγή: sport-fm.gr]