Παντελίδης: «Θα ήταν τέλεια αν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα»

0

Πανευτυχής ο Σάββας Παντελίδης ήθελε να τελειώσει από σήμερα το πρωτάθλημα για να σωθεί ο Ηρακλής, ωστόσο επειδή αυτό δεν συμβαίνει ζήτησε από τους παίκτες του να κρατήσουν το πόδι στο γκάζι. Τέλος, αφιέρωσε τη νίκη στον Νίκο Ζιαμπάρη που σήμερα το πρωί έχασε τον πατέρα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αποστολή.

Αναλυτικά:

«Πετύχαμε μια σπουδαία βαθμολογική νίκη, που μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Ήρθε δύσκολα, γιατί ο αντίπαλος που κερδίσαμε δεν είναι εύκολος, αλλά στη διάρκεια του ματς καταφέραμε και τον μπλοκάραμε. Πετύχαμε γκολ στην πρώτη μας επαφή με το αντίπαλο τέρμα κι ένα ακόμα στην αρχή του β’ μέρους.

Ο ΠΑΣ μας πίεσε, μας άγχωσε μετά το 1-2, είχαμε πολλές απουσίες σήμερα και δεν υπήρχαν εναλλακτικές. Στο τέλος όταν φτάνεις να κερδίζεις εδώ, όμως, είσαι πολύ χαρούμενος και τα παιδιά έκαναν ένα ακόμα βήμα. Δεν κάναμε το τελικό, όμως. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ακολουθούν δύσκολα ματς και δεν πετύχαμε τίποτα.

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Στον Ζιαμπάρη είναι αφιερωμένη η νίκη μας, που έχασε τον πατέρα του σήμερα το πρωί και στους φιλάθλους μας που ταξίδεψαν για να μας υποστηρίξουν. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μου για την προσπάθεια που κάνουν. Να συνεχίσουμε με το πόδι στο γκάζι».

Για το αν νιώθει ανακούφιση μετά τα σημερινά αποτελέσματα: «Θα ήταν τέλεια αν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα. Είναι η νίκη ένα ‘ουφ’ για όλους μας, αλλά πολύ μικρό. Στη νίκη δεν ζητωκραυγάζω, όπως έχω ξαναπεί, πρέπει κάποιος να κρατάει τα γκέμια, γιατί είναι εύκολο να χάσουμε τα αποδυτήρια. Δεν τελειώνει εδώ το πρωτάθλημα».

Για το ότι ο Ηρακλής άφησε πίσω τους 3 ομάδες στη βαθμολογία: «Όταν από την 1η αγωνιστική είσαι τελευταίος μαθαίνεις να ζεις με αυτό, να δούμε πως θα το καταφέρουν τώρα οι άλλοι».

Για το αν πίστευε τη σωτηρία: «Το πίστευα μετά από 4-5 αγωνιστικές ππ’ όταν ανέλαβα και προσπάθησα να το μεταδώσω στα παιδιά».

Τι άλλαξε και πέτυχε 3 νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές: «Τα προηγούμενα εκτός έδρας ίσως ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν σκοράραμε στην 1η φάση όπως κάναμε σήμερα. Μας είχε γυρίσει την πλάτη η τύχη».

Για τη σημερινή του ομιλία στα αποδυτήρια: «Ξεκίνησα ότι πρέπει να το χαρίσουμε στον Ζιαμπάρη που είναι αγαπητός σε όλους μας και έχει απήχηση αυτό το παιδί στα αποδυτήρια. Τους είπα ότι είμαστε μια ανάσα από την κορυφή και δεν πρέπει με τίποτα να επιτρέψουμε σε κάποιον να μας σπρώξει πίσω, είμαστε 5 μέτρα από την κορυφή. Κάνω και μια έκκληση στη διοίκηση να προσέξει τα παιδιά, γιατί έρχεται Πάσχα».

Για τις αναγκαστικές αλλαγές παικτών που δεν επηρέασαν: «Όταν είσαι σε διάστημα με συνεχόμενες ήττες γίνονται ατομικά λάθη και χάνεις εύκολα ματς, ήταν η κακή ψυχολογία, τώρα όλα τα παιδιά είναι καλά και μας πάνε όλα καλά».

Σχόλια

Comments are closed.