image description

Άλλες δύο αγωνιστικές έμειναν για να γραφτεί το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Super League, που θα στείλει σε διακοπές τους 12 από τους 16 μονομάχους. Σε διακοπές εδώ και καιρό είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που φέτος «ξεθύμανε» νωρίς, αλλά δικαιολογημένα εδώ που τα λέμε. Η ομάδα έπαιξε σε υψηλούς ρυθμούς στο πρώτο μισό της σεζόν, εξασφάλισε την παραμονή της, πάλεψε για την πεντάδα, αλλά ήταν αδύνατον να αντέξει σε ρυθμούς πρωταθλητισμού μέχρι τέλους. Εμείς γνωρίζουμε μόνο τη δήλωση Χριστοβασίλη μετά την Λάρισα ότι «τελείωσε η χρονιά», αλλά η ομάδα γνώριζε ήδη ότι οι οργανισμοί των παικτών είναι εξαντλημένοι και δεν υπήρχε περίπτωση να δώσουν κάτι άλλο. Γι’ αυτό και τα περί «στημένων» κτλ τα ακούμε βερεσέ. Τόσο μπορούσε, τόσο έπαιζε η ομάδα. Το αν μπορούσε με λίγο καλύτερη διαχείριση να πάρει 4-5 βαθμούς παραπάνω, είναι μια καλή συζήτηση, αλλά και πάλι δεν θα έφταναν.

Με το τέλος της σεζόν είναι λογικό πλέον να μπαίνουμε στους ρυθμούς της επόμενης, όπου πέφτουν 4 ομάδες και παίζουν play-off οι 6 πρώτοι. Είναι μία κομβική χρονιά που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Η διοίκηση Χριστοβασίλη έχει αποδείξει ότι από το 2012 μέχρι τώρα κινείται μεθοδικά και δεν έχει διαψεύσει τις προσδοκίες μας. Ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιώσει και φέτος την εμπιστοσύνη μας.

Θα αρκεστούμε απλά σε μία επισήμανση. Όταν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές εκθειάζουν τον ΠΑΣ Γιάννινα για το σταθερό κορμό παικτών και το έργο Πετράκη, είναι αυτονόητο ότι δεν ξεκινάς να γκρεμίσεις για να χτίσεις εξ’ αρχής κάτι νέο εν όψει μιας δύσκολης σεζόν. Επομένως, οι κινήσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και ανάλογες με τις ελλείψεις που διαπιστώνονται ή αυτές που θα προκύψουν, αν υπάρξουν πωλήσεις ή αποχωρήσεις παικτών.

Υ.Γ. Ο Κούγιας πήρε σβάρα τα κανάλια και άρχισε να καταγγέλλει κάθε αγωνιστική ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα ότι στήνουν ματς. Ας υποθέσουμε ότι έγινε. Να δωροδοκήθηκαν οι παίκτες ΠΑΣ και ΑΟΚ αποκλείεται, γιατί Ηρακλής και Βέροια δεν έχουν ούτε ψιλά για το περίπτερο. Αν παίζανε στοίχημα, δεν θα έστελναν τους παίκτες για Πάσχα με 100 ευρώ. Αν είχαν ως στόχο να κονομήσουν από το στοίχημα για να πάρουν την άδεια, δεν θα στήνανε τον Απρίλιο, αλλά από τον Ιανουάριο να προλάβουν την 31η Μαρτίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία. Άρα, τι στήσιμο είναι αυτό ρε Αλέξη;

Του Γιάννη Γιαννάκη