image description

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος βραβεύτηκε από τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο πριν από λίγο ως ο Hall of brands MVP της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Παρόντες στη βράβευση ήταν επίσης οι τρεις προπονητές των ομάδων υποδομών, Αγγέλης, Μπαδήμας και Ανθυμιάδης. Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα σε δηλώσεις του μίλησε για το πως νιώθει που κατέκτησε αυτό το βραβείο, για το ποιο ήταν το κέρδος του από τη φετινή σεζόν, πως ένιωσε που αγωνίστηκε απέναντι στην ΑΕΚ και για το αν τα πράγματα ήταν όπως τα περίμενε στα Γιάννενα.

Πως νιώθεις για αυτό το βραβείο;

Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια και η απόδοσή μου ανταμείβεται με αυτό εδώ το βραβείο. Περίμενα όλη τη χρονιά να μου δοθεί η ευκαιρία, μου δόθηκε στο τελευταίο παιχνίδι και πιστεύω ότι η απόδοσή μου ήταν αρκετά καλή, με τη βοήθεια βέβαια και των συμπαικτών μου, την καθοδήγηση και τις οδηγίες που μου δώσανε.

Ποιο είναι το κέρδος σου από αυτή τη χρονιά;

Μπορεί να μην είχα συμμετοχές στην ομάδα, αλλά και μόνο ότι η ομάδα βγήκε Ευρώπη αυτό έδωσε σε όλους παραπάνω κίνητρο. Ετσι κι εγώ με τη σειρά μου αρχίζω και δουλεύω περισσότερο για να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω.

Πως ένιωσες που αγωνίστηκες σε ένα μεγάλο παιχνίδι;

Σίγουρα είχα λίγο άγχος γιατί και η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτό ήταν το καλό άγχος, δηλαδή μου έδωσε δύναμη και μέσα από αυτό προσπάθησα να δώσω το 100%.

Τι βρήκες στα Γιάννενα; Τα πράγματα ήταν όπως τα περίμενες;

Ηταν αυτό που περίμενα και ίσως πολύ καλύτερα γιατί με βοήθησαν και τα παιδιά να μπω κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας. Μέσα από τους συμπαίκτες μου προσπαθώ να βελτιώνομαι και εγώ, οι προπονητές ήταν πολύ καλοί μαζί μου.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιώργος Γεωργολόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βραβεύσω σήμερα τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, ένα παιδί του ΠΑΣ Γιάννινα, που παίζει και στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα και γι’ αυτό είμαστε μαζεμένοι όλοι σήμερα εδώ. Είναι μεγάλη μας χαρά, τον εμπιστευόμαστε όλοι, η διοίκηση, ο κ. Πετράκης, όλοι οι άνθρωποι που είμαστε δίπλα του και εύχομαι να είναι το πρώτο βραβείο από τα πολλά που θα πάρει. Να ξέρετε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μιλάει όλη η Ελλάδα γι’ αυτό το παιδί. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Συγχαρητήρια θέλω να του πω και πάλι και εις ανώτερα και εύχομαι κάθε χρόνο να έχεις πρόοδο».

Σε ερώτηση που του έγινε για την χρονιά που τελείωσε ανέφερε τα εξής: «Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, συνέβησαν πράγματα που ήταν στο όνειρο για κάθε Γιαννιώτη, του κάθε ποδοσφαιριστή και του κάθε προπονητή. Είμαστε πολύ περήφανοι από το καλοκαίρι για την ομάδα, κάναμε σπουδαία πράγματα, αγωνιστήκαμε πολύ για αυτό, έγινε ένας καινούργιος προγραμματισμός ο οποίος με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε κάποια μικρά προβλήματα, αλλά θεωρώ ότι η προσπάθεια των προπονητών και του προπονητικού τιμ ήταν αξιέπαινη και βγήκε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύσαμε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο και από εκεί και πέρα η ομάδα προσπάθησε στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται μέσα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών. Θεωρώ όμως ότι η χρονιά είναι πολύ επιτυχημένη. Οσον αφορά τις υποδομές, εμείς πάμε βήμα-βήμα, ο κύριος στόχος είναι να βγαίνουν νέα παιδιά από κάτω. Προσπαθούμε το κύριο κομμάτι αυτό να είναι από τα Γιάννενα, θα ‘ρθουν και κάποια άλλα παιδιά, αλλά προσπαθούμε τους Γιαννιώτες να βοηθήσουμε. Βλέπετε ότι τα ξεζουμίζουμε τα παιδιά με την καλή έννοια, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να δούμε ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάποιες συνθήκες. Θεωρώ ότι κάνουμε καλά βήματα. Χρόνο με το χρόνο η Κ-17 είναι τρία χρόνια ανταγωνιστική, η Κ-15 είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, στην Κ-20 έχουμε ένα μικρό μέσο όρο ηλικίας, τον μικρότερο και μας δίνουν συγχαρητήρια παντού όπου πηγαίνουμε και βλέπω ότι από κάτω έρχονται παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πλαισιωθεί με παιδιά από τα Γιάννενα και γι’ αυτό δουλεύουμε».

Για το αν θα επιστρέψει στα Γιάννενα μόνιμα ανέφερε ότι υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες προσωπικές και οικογενειακές που είναι λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή να απαντήσει. Τόνισε πως έχει αγαπήσει την ομάδα και θεωρεί ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι και πάλι στα Γιάννενα.