image description

Στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή χρονιά η Κ-17 του ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την αντίστοιχη της Ξάνθης με 4-2. Τα γκολ για τους «κυανόλευκους» πέτυχαν οι Λιάππης (31′), Γώγος (49′) και Λώλης (65′, 78′). Για τους φιλοξενούμενος δίχτυα βρήκαν οι Μελλιόπουλος (34′) και Κίπι (65′).

Το ματς

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Στο 8′ από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Ξάνθης ο Λώλης βρέθηκε προ κενής εστίας από πλάγια θέση, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ξανά ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 10′ ο Εμβραϊζόγλου έβγαλε υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Λώλης βγήκε τετ α τετ, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζουρντζίδη. Ο ΠΑΣ συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες και στο 15′ ο Λώλης δεν μπόρεσε και πάλι να ανοίξει το σκορ. Ο Τσούνης του πέρασε εξαιρετική κάθετη μπαλιά, ο επιθετικός του ΠΑΣ βρέθηκε απέναντι στον Ζουρντζίδη, ο οποίος τον νίκησε. Οτι δεν κατάφερε ο Λώλης το έκανε ο Λιάππης. Στο 31′ ο Γιωτάκης του πέρασε την μπάλα, ο Λιάππης κοντρόλαρε και με ένα υπέροχο γυριστό έκανε το 1-0. Τρία λεπτά μετά η Ξάνθη… από το πουθενά ισοφάρισε. Ο Σπυριδωνίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μελλιόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΣ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γώγος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με εξαιρετική κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «κυανόλευκους». Στο 57′ ο ΠΑΣ έκανε το 3-1. Ο Λιάσσος έκανε ωραία ενέργεια, σούταρε, ο Ζουρντζίδης απέκρουσε, αλλά ο Λώλης πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 3-1. Στο 65′ η Ξάνθη ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο Τριανταφύλλου έβγαλε τη σέντρα, ο Ιωάννου έσπασε στον Κίπι και αυτός με προβολή μείωσε σε 3-2. Ο ΠΑΣ κρατούσε με άνεση το υπέρ του σκορ και στο 78’«κλείδωσε» τη νίκη. Ο Λώλης «τσίμπησε» την μπάλα από τον Θεοφιλάκη, βρέθηκε απέναντι στον Ζουρντζίδη, τον νίκησε και διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά ήταν μια καλή ευκαιρία. Στο 88′ ο Δουλγέρης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μελλιόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Πατσιούρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Πατσιούρας, Μέγας, Οικονόμου (72′ Λέκκας), Κώπας, Γώγος, Τσούνης, Λιάππης, Εμβραϊζόγλου, Λώλης (84′ Πλατιάς), Παπαδόπουλος (87′ Σαββίδης), Γιωτάκης (58′ Μπέλλας)

Ξάνθη: Ζουρντζίδης, Θυμιανής, Λεοζτάκος (59′ Κίπι), Θεοφιλάκης (79′ Κισμέτ), Τενεκές, Τριανταφύλλου, Μελλιόπουλος, Γράβας (56′ Ποδάρας), Ιωάννου, Σπυριδωνίδης (71′ Σουλειμάν), Τετσεκίδης (71′ Δουλγέρης)