image description

Μετά την παραμονή του τεχνικού επιτελείου, η επόμενη μέρα του ΠΑΣ Γιάννινα περιλαμβάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Εδώ είναι, πλέον, το επόμενο πολύ μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο, γιατί θα πέσουν 4 ομάδες και ο ΠΑΣ πρέπει να είναι θωρακισμένος για παν ενδεχόμενο… Ο «κορμός» που «χτίστηκε» τις προηγούμενες σεζόν και δημιουργούσε πάντα μεγάλη βεβαιότητα για επιτυχημένη πορεία, σιγά-σιγά χάνεται. Κάποιοι παίκτες αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν, άλλοι προσθέτουν έναν ακόμα χρόνο στις… πλάτες τους.

Οι απώλειες του ρόστερ που έγιναν αισθητές πέρυσι, λόγω των αποχωρήσεων Τσουκαλά, Τσάβες, Ίλιτς και Μανιά, ενδεχομένως να συνεχιστούν καί φέτος, αφού είναι στην έξοδο οι Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο, Κούτρης και ενδεχομένως και ο Πασχαλάκης. Επομένως, ο νέος ΠΑΣ Γιάννινα που θα προκύψει αυτό το καλοκαίρι, δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε ταλαντούχους παίκτες. Πρωτίστως χρειάζεται να αποκτήσει παίκτες-κολόνες, που θα δημιουργήσουν τον επόμενο κορμό και θα δίνουν την ευχέρεια στον προπονητή να δουλεύει παράλληλα τους ταλαντούχους, χωρίς να αγχώνεται για την πορεία της ομάδας. Ό,τι ακριβώς γινόταν, δηλαδή, μέχρι πρόσφατα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε το περασμένο εξάμηνο, καθώς ο προπονητής είδε την ομάδα να καταρρέει αγωνιστικά και αφοσιώθηκε στο πως θα τη συνεφέρει, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να αφιερώσει σε παίκτες όπως ο Νικολιάς, ο Μαυροπάνος, ο Βιδάλ και ο Μασούρας.

Η ενίσχυση φέτος, δεν νοείται μόνο σε επίπεδο αντικατάστασης εκείνων που έφυγαν ή θα φύγουν, αλλά και στην αύξηση του αριθμού παικτών του ρόστερ κατά 2-3 τουλάχιστον. Θεωρητικά το ρόστερ πέρυσι απαριθμούσε 24 παίκτες, αλλά μόλις 17 είχαν πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής. Το «κουπί» το τράβηξαν λίγοι, εξ ου και η κούραση στο τέλος. Σε μια σεζόν, λοιπόν, που θα είναι απαιτητική με πολλά ματς Κυριακή και Τετάρτη για να προλάβει να βγει το πρόγραμμα της προ-μουντιαλικής χρονιάς, οι 17 παίκτες δεν θα αρκούν.

Επειδή οι μέρες των μεταγραφικών ανακοινώσεων δεν θα αργήσουν και πάρα πολύ (άλλωστε μπαίνουμε στον Ιούνιο την Πέμπτη) περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποιος θα είναι ο μεταγραφικός προσανατολισμός και αν θα ανταποκρίνεται στις δυσκολίες της επόμενης σεζόν, οι οποίες δεν καραδοκούν κάπου κρυμμένες, αλλά φωνάζουν ότι θα είναι παρούσες, από τη στιγμή που θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Super League.

Του Γιάννη Γιαννάκη