Όταν αποφάσιζε την απόκτηση του Πέδρο Κόντε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σίγουρα ούτε στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τους οι Χρηστοβασίλης, Πετράκης  και Γεωργουλόπουλος δεν θα είχαν  σκεφθεί το πόσο πολύτιμος ποδοσφαιριστής θα εξελισσόταν για την ομάδα.

Αυτό  βέβαια, έγινε αντιληπτό καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου ο  Πέδρο, διεκδίκησε κι αυτόν ακόμη τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα,  που πότε δεν θα μάθουμε αν θα τον έπαιρνε, μιας κι ένας τραυματισμός του στέρησε τις συμμετοχές στις τελευταίες αγωνιστικές.

Όμως, η σπουδαιότητα του Πέδρο δεν έγινε αντιληπτή μόνο την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, η  εντυπωσιακή παρουσία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δεν πέρασε απαρατήρητη και  κατάφερε να φιγουράρει το όνομά του στο Αγγλικό περιοδικό World Soccer , σαν ένας από τους πεντακόσιους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη,  που «μετά από μια «πολυτάξιδη» καριέρα σε ομάδες  χαμηλότερων κατηγοριών της Ισπανίας απόλαυσε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στην Ελλάδα»!

Σίγουρα , τιμητική διάκριση όχι μόνο για τον Κόντε, που αξίζει τον …τον τίτλο του «Δον», για όσα κατάφερε να πετύχει σε μια μόνο χρονιά στα Γιάννινα,  αλλά και τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έχοντας  στις τάξεις του τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή  «ακούσθηκε»  το όνομά του για ακόμη μια φορά σε διεθνές επίπεδο.

Στην ίδια λίστα υπάρχει  μεταξύ άλλων και το όνομα του Κριστιάν Ρονάλντο αλλά και των Ζέκα, Μανωλά,  Παπασταθόπουλου, Φορτούνη…

Χαίρε Δον Πέδρο Κόντε!

 

Του Αλέκου Καρύτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ