image description

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα ανακατασκευαστεί ο αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμάδων» έγιναν σήμερα γνωστές από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη. Όπως είπε ο ίδιος, τα έργα μπορεί να σταμάτησαν την Κυριακή, λόγω του ότι αλλάζει η διοίκηση του Σταδίου και θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση από τη νέα Επιτροπή, ωστόσο ο διορισμός νέας διοίκησης δεν θα αργήσει πολύ κι έτσι ως την Πέμπτη εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το έργο θα εκτελεστεί πλέον με κανονικούς ρυθμούς.

Ως προς τη χρηματοδότηση, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα διαθέσει σε βάθος 10 μηνών τις 225.000 ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ, που απαιτούνται για το έργο. Η Super League θα μπει ως εγγυήτρια, καθώς μέσω εκείνης περνάνε τα λεφτά της NOVA προς τις ομάδες, οπότε μπορεί να παρακρατήσει όποτε χρειαστεί κάποιο ποσό για να πληρωθεί ο εργολάβος, που είναι η εταιρία Θεοφάνης Γεννάτος.

Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει συμψηφισμός σε βάθος πενταετίας των μισθωμάτων που πληρώνει η ΠΑΕ για τη χρήση του προπονητικού κέντρου και του Σταδίου, με τα χρήματα που θα δοθούν για το έργο. Αυτό σημαίνει ότι το Στάδιο στα επόμενα 5 χρόνια θα εισπράττει σε ρευστό περίπου τα μισά χρήματα και τα άλλα μισά θα είναι το έργο που θα εκτελεστεί.

Να τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι η ΠΑΕ συνεχίζει να έχει μόνη της τη συντήρηση του γηπέδου, που είναι 60.000 ευρώ ετησίως, καθώς και ό,τι άλλο έξοδο υπάρχει σε ρεύμα κτλ.

Λόγω και του έργου που θα γίνει, ο κ. Χριστοβασίλης έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο αγωνιστικός χώρος θα ανήκει αποκλειστικά στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα αποφασίζει ποιος θα πατάει στο χόρτο, που ήταν ξέφραγο αμπέλι. Μάλιστα, είπε ότι η ομάδα θα προπονείται μία φορά την εβδομάδα πριν από εντός έδρας αγώνες της και δύο φορές την εβδομάδα πριν από εκτός έδρας αγώνες της, αφού ο εργολάβος εγγυάται ότι θα μπορεί ο νέος αγωνιστικός χώρος να σηκώσει ένα τέτοιο φορτίο.

Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, ο αγωνιστικός χώρος θα σκαφτεί για να αλλάξουν αποστραγγιστικά και ποτιστικά, επίσης θα αλλάξει το χώμα που θεωρήθηκε ακατάλληλο για τις καιρικές συνθήκες των Ιωαννίνων και αναζητείται και μία λύση για να μεγαλώσει σε πλάτος και μήκος ο αγωνιστικός χώρος. Το κυρίως πρόβλημα είναι το σκάμμα της κάτω πλευράς της μεγάλης σκεπαστής, καθώς περισσεύουν ελάχιστα εκατοστά στον επόπτη. Επομένως το ένα σκάμμα ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί πίσω από την εστία της θύρας 1.

Επίσης, ο κ. Χριστοβασίλης αναφέρθηκε και στο στέγαστρο της μεγάλης σκεπαστής που εμποδίζει τον ήλιο το χειμώνα, με αποτέλεσμα να παγώνει η μία πλευρά του γηπέδου. Όπως είπε στη συνέντευξη, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αναλάβει η Περιφέρεια την αλλαγή του ενός κομματιού της σκεπαστής, κάτι που ενδεχομένως να γίνει σε επόμενη φάση.