image description

Πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία ενόψει και της β΄ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας αλλά και μία «αγκαλιά» μετάλλια αποκόμισαν οι νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων από τη συμμετοχή τους σε Διασυλλογικούς Αγώνες που διεξήχθησαν το Σάββατο στη λίμνη Πολυφύτου στα Σέρβια Κοζάνης. Τους επιτυχημένους αγώνες διεξήγαγε ο Ν.Ο. Κοζάνης με τη συμμετοχή 14 σωματείων και περισσότερων από 300 αθλητών των κατηγοριών Αρχαρίων, Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων. Μοναδικό εμπόδιο ο άνεμος, εξαιτίας του οποίου ορισμένα αγωνίσματα διεξήχθησαν στα εργόμετρα!

Τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. έδωσαν δυνατές μάχες εντός κι εκτός νερού κατακτώντας συνολικά 10 μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα, ενώ πολύ καλές επιδόσεις πέτυχαν κι άλλες βάρκες του. Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ομίλου: O Bασίλης Πλιάκος και ο Βασίλης Αγγέλης στο Σκιφ Παίδων, η Ραφαέλα Μπάτσου με τη Νεφέλη Ζιώγα στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων, ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος με τον Βασίλη Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ Παίδων και οι Γιάννης Δόσης, Κώστας Γιώργος, Ζήσης Μπουκουβάλας, Θέμης Λέκκας στην Τετράκωπο Παίδων.

Ασημένια μετάλλια πήραν ο Παύλος Φαϊτάς στο Σκιφ, Παίδων, οι Γιώργος Κολλιός και Λεωνίδας Γούνης στη Δίκωπο Παίδων και οι Ζήσης Μπουκουβάλας και Παύλος Φαϊτάς στο Διπλό Σκιφ Παίδων. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Αικατερίνη Γκόγκου στο Σκιφ Αρχάριων Κορασίδων και οι Γ. Κολλιός, Λ. Γούνης, Λ. Παλαιοπάνος, Β. Ζέρβας στην Τετράκωπο Παίδων.

Τέλος, ο Ηλίας Μπλέτσας πήρε την τέταρτη θέση στο Σκιφ αρχαρίων Παίδων, οι Θανάσης Δόσης και Λουκάς Δάσκαλος ήταν επίσης τέταρτοι στο Διπλό Σκιφ Παίδων, ενώ η Βασιλική Ντότη με τη Νεκταρία Καλλιαρέκου ήταν πέμπτες στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων.

Την αποστολή του Ν.Ο.Ι. συνόδευσαν οι προπονητές Λευτέρης Τζίμας και Θανάσης Μπουκουβάλας αλλά και μέλη της Διοίκησης του Ομίλου.