image description

Μόνιμο το ερώτημα στα χείλη των φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα τις τελευταίες εβδομάδες, «θα κάνει καμιά μεταγραφή ο πρόεδρος;», «θα πάρει κανέναν καλό;». Μόνιμη και η απάντηση «θα δούμε, πάντα φέρνει καλούς παίκτες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος έχει ανυπομονησία, αλλά οι μεταγραφές πάνε με αργούς ρυθμούς. Απλά φέτος δεν ήταν χρονιά ανανεώσεων να γίνει ένα πρώτο μεταγραφικό «ζέσταμα» και δεν υπήρχε Μουντιάλ ή Euro να μας αποπροσανατολίσει την προσοχή από τα εσωτερικά δρώμενα. Το αποτέλεσμα είναι, ότι κάθε μέρα που περνάει μοιάζει ατελείωτη και προστίθεται στις… καθυστερήσεις.

Λογικά, πάντως, η εβδομάδα που έρχεται θα πιέσει λίγο παραπάνω τις καταστάσεις και τις απαντήσεις παικτών και ίσως υπάρξουν 1-2 μεταγραφές που θα ανεβάσουν τη διάθεση των φιλάθλων.

Είναι γεγονός, όμως, ότι όταν ένας μεταγραφικός σχεδιασμός προσανατολίζεται κατά 50% σε δανεικούς, οι καθυστερήσεις είναι αναμενόμενο να συμβούν. Ο Χαρίσης πήγε τελικά Βέλγιο, ο Τσιμίκας στην Ολλανδία, ο Ζάιρο άρχισε να αρέσει στον Στανόγεβιτς και πήρε τη θέση του Ουάρντα στην αποστολή του ΠΑΟΚ για Ολλανδία. Έτσι ο Χριστοβασίλης θα αναγκαστεί να ενεργοποιήσει το plan B, που σημαίνει εκ νέου διαπραγματεύσεις με άλλους παίκτες για να επιτευχθούν συμφωνίες.

Αυτά τα έχει μια μεταγραφική περίοδος, απλώς πρέπει να υπενθυμίζουμε –έστω κι αν κουράζουμε- ότι φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει έτοιμη την ενδεκάδα, όπως τα προηγούμενα χρόνια και απλά του λείπουν οι «ρεζέρβες» για συμπλήρωμα. Φέτος του λείπει η μισή ενδεκάδα και όσο γρηγορότερα έρθουν οι ενδεκαδάτοι παίκτες τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξει «ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ». Τη συγκεκριμένη λέξη την είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, ότι αυτό θα είναι το νούμερο ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, που τις επόμενες μέρες θα επιστρέψει κι εκείνος από τις διακοπές του να δει κατά πόσο προχώρησαν όσα είχε ζητήσει.

Εν κατακλείδι, το θέμα συνοψίζεται στο δίλημμα «κάνε καμιά μεταγραφή» ή «το καλό πράγμα αργεί να γίνει»; Θα υποστηρίξουμε τη 2η εκδοχή. Άλλωστε και πέρυσι οι καλοί (Κόντε, Βιδάλ, Ζάιρο και Μαμπουλού) άργησαν πολύ να έρθουν, ενώ μην προσπερνάμε εύκολα το γεγονός, ότι φέτος θα δούμε σε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο παίκτες όπως  οι Νικολιάς, Βιδάλ, Μαυροπάνος και ίσως και Ντόλοβατς (σ.σ. αυτός θα δούμε τι εξέλιξη θα έχει) που έρχεται η σειρά τους να πάρουν παιχνίδια. Εν δυνάμει αυτές μπορούν να θεωρηθούν νέες μεταγραφές, μιας και δεν τους είδαμε και πολύ.

Καλές «ψαριές» ευχόμαστε στον πρόεδρο, τον γιο του Παναγιώτη και τον Πετράκη, που αναζητούν τα επόμενα «λαβράκια» ανάμεσα από τις δεκάδες προτάσεις των μάνατζερς.

Υ.Γ. Δεν θα μας προκαλούσε καμία απολύτως έκπληξη, αν τελικά ο Λίλα επαναλάβει την προ 3ετίας αλλαγή γνώμης και επιδιώξει να επιστρέψει στον ΠΑΣ (άλλωστε ακόμα δεν μας αποχαιρέτησε), όπως δεν θα εκπλαγούμε να ξαναδούμε τον Κούτρη, αν τελικά ο Ολυμπιακός κρίνει ότι δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Δεν θα ποντάραμε, πάντως, και πολλά στα δύο αυτά σενάρια.

Του Γιάννη Γιαννάκη