«Χρυσές» οι παγκορασίδες του Ηρακλή Ιωαννίνων (video)

0

Ο Ηρακλής Ιωαννίνων, πιστός στα μεγάλα ραντεβού (ας θυμίσουμε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Παγκορασίδων 2007, την 4η θέση στο Πανελλήνιο Νεανίδων φέτος αλλά και τη συμμετοχή της σε όλα τα ηλικιακά Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων) συμμετείχε στο τουρνουά παγκορασίδων με 15 κορίτσια. Τα εννιά που χρησιμοποίησε στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΕ (Ηρακλής 1) αλλά και έξι κορίτσια μικρότερα ηλικιακά (Ηρακλής 2) για την απόκτηση εμπειριών.

Το τουρνουά ήταν υψηλού επιπέδου ο τελικός με τον πρωταθλητή Θεσσαλονίκης Ναύαρχο Βότση (στη Θεσσαλονίκη στο πρωτάθλημα παγκορασίδων συμμετείχαν φέτος 120 !!! ομάδες) «έσπασε καρδιές» με την ομάδα των Ιωαννίνων να χάνει το πρώτο σετ μετά από μάχη πόντο πόντο 25-27 να προηγείται 2-1 στα σετ και να κινδυνεύει να ισοφαριστεί σε 2-2 όταν βρέθηκε 24-21 πίσω στο σκορ, αλλά τελικά να το κατακτά 26-24 και τον αγώνα με 3-1.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΙΚΗΤΗ τα συγχαρητήρια από αντίπαλους προπονητές και γονείς ομάδων που ξέρουν τι θα πει υγιής αθλητικός ανταγωνισμός ηχούν στα αυτιά μας σαν το καλύτερο μετάλλιο για την προσπάθειά μας.

Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια του Ηρακλή Ιωαννίνων που παρότι βρισκόμαστε στον Ιούλιο ήταν καθημερινά στο γήπεδο (πολλές φορές με διπλή προπόνηση) για να αντέξουν τον καύσωνα της Λάρισας και τα επτά (7) σετ που χρειάστηκε να παίξουν χθες (ο πρωινός αγώνας τελείωσε 2.15 το μεσημέρι και ο τελικός 11.15 το βράδυ) και ήταν οι:
Θεοδωράκη Ναταλία, Ράπτη Αναστασία, Παππά Κλειώ, Σιόρεντα Ειρήνη, Σίμπα Δήμητρα, Τασιούλα Γωγώ, Καζιάνη Κων/να, Δραγατσούλη Αλεξάνδρα, Μάνου Μάρθα, Παππά Κατερίνα, Σπύρου Δήμητρα, Καραμάνη Μαρία, Νίτσα Μαριάννα, Παπαδοπούλου Κάτια, Σιόρεντα Βάλια.

Η ιστορία της διοργάνωσης
Η ΕΟΠΕ είχε καταργήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων εδώ και έξι χρόνια για διάφορους λόγους ένας από τους οποίους είναι ότι θεωρήθηκε ότι δεν πρέπει να γίνονται πρωταθλήματα σκληρού ανταγωνισμού σε μικρές ηλικίες. Πρόκειται για μία τάση που έφερε πίσω την ανάπτυξη του αθλήματος, αφού αντίστοιχα πράγματα δεν γίνονται πουθενά διεθνώς (αυτές τις μέρες η Εθνική μας ομάδα Παμπαίδων αγωνίζεται στο Πανευρωπαικό Παμπαίδων στο Ικόνιο της Τουρκίας και σε λίγες μέρες το ίδιο θα κάνει και η Εθνική Παγκορασίδων).

Έτσι λοιπόν η καινούργια διοίκηση της ΕΟΠΕ δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει τα πανελλήνια πρωταθλήματα, αφού είναι οξύμωρο να δημιουργείς εθνική ομάδα χωρίς το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Επειδή λοιπόν στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων 2016-17 δεν είχαν προλάβει να μπουν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παγκορασίδων μια ομάδα «ρομαντικών» του αθλήματος ανέλαβε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΕΑ Λάρισας να διοργανώσει το Πανελλήνιο τουρνουά καλώντας αποκλειστικά τις πρωταθλήτριες ομάδες των 10 περιφερειών της χώρας (τελικά συμμετείχαν 8 ομάδες).

Η χρονιά δεν τελείωσε:
ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8-7 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ (θα είναι και το κύπελλο εκεί)

Σχόλια

Comments are closed.