Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης και ο Μάρκος Βελλίδης είναι επισήμως τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΣ Γιάννινα, με την επόμενη εβδομάδα να φέρνει κι άλλες μεταγραφές, είτε παικτών που δοκιμάζονται ήδη στο Καρπενήσι είτε και του Ζάιρο, αν τελικά αποφασίσει ο ΠΑΟΚ να τον αφήσει και δεν του υποδείξει ομάδα στο εξωτερικό.

Για τους Μουταμπάλα και Μπετρά θα διαβάσετε σε άλλο ρεπορτάζ, οπότε θα εστιάσουμε σ’ αυτό περισσότερο στους Έλληνες που αποτελούν επίσημα ή ανεπίσημα τα νέα πρόσωπα.

Για τον Χαλκιαδάκη ήδη οι συμπαίκτες του μιλούσαν με θετικά λόγια, πόσο μάλλον μετά το πρώτο δείγμα γραφής. Πρόκειται για παίκτη με καλή τεχνική κατάρτιση και πολύ καλή κάθετη πάσα, που αλλάζει όλη την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα, εφόσον αυτό εξελιχθεί όσο ο Ελληνο-Βραζιλιάνος προσαρμόζεται καλύτερα στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας.

Στο φιλικό με την ΑΕΛ ο κ. Πετράκης τον χρησιμοποίησε πότε δίπλα στον Κόντε και πότε πίσω του, αλλά είναι προφανές ότι τα στοιχεία που έδειξε αρμόζουν σε παίκτη που θα πάει καλύτερα παίζοντας πίσω από τους επιθετικούς.

Ο Βελλίδης, ειδικά με την απόκρουση στη φάση του Κουτσιανικούλη, πιστοποίησε τη μεγάλη του κλάση και είναι δεδομένο ότι ο κ. Πετράκης θα έχει μεγάλο «πονοκέφαλο» για να επιλέξει τον καλύτερο για τον “άσο”.

Στο Καρπενήσι δοκιμάστηκε ο 19χρονος κεντρικός χαφ Λάμπρος Ζαχαρός, που έπαιζε στον Αχαρναϊκό, ενώ έχει κάνει και 2 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Κ-19. Είναι ένα ταλέντο που δεν αποκλείεται να παραμείνει για την Κ-20 του ΠΑΣ σε πρώτη φάση.

Ο Γιώργος Σερβιλάκης, που κι αυτός αγωνίζεται σε θέση αριστερού μπακ, όπως ο Μουταμπάλα, ήταν κι αυτός αρκετά μαχητικός, αλλά τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος της προετοιμασίας, όπως επίσης για τους Παπαϊωάννου, Κ. Παπαδόπουλο και Λιάπη, για τους οποίους ο κ. Πετράκης ρωτήθηκε αν θα γίνει κάποιος επαγγελματίας, αλλά δεν απάντησε συγκεκριμένα.