Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης αποτέλεσε το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα ως τώρα και λίγο μετά το πρώτο φιλικό της ομάδας με την ΑΕΛ τον συναντήσαμε στο Καρπενήσι για την πρώτη του συνέντευξη ως “κυανόλευκος”. Ο Ελληνοβραζιλιάνος επιτελικός μέσος μιλάει στη web tv του super-fm.gr και τον Γιάννη Γιαννάκη για το πως επέλεξε να έρθει στον ΠΑΣ, τη θέση που του αρέσει να παίζει, αλλά και τους στόχους που βάζει με την ομάδα.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις με την ομάδα στο Καρπενήσι;

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, που επέστρεψα στην Ελλάδα και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα.

Τι έπαιξε ρόλο στην επιλογή σου για να έρθεις στον ΠΑΣ Γιάννινα;

Πάντα έβλεπα τον ΠΑΣ Γιάννινα και μου άρεσε πολύ. Έχω συνεργαστεί παλιότερα με τον προπονητή της ομάδας τον κ.Πετράκη και ξέρω την δουλειά του και το ποιος είναι. Με πίστευε πολύ και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω.

Πως έγινε η πρώτη επαφή για να έρθεις από τη Βραζιλία πίσω στην Ελλάδα;

Ήταν δύσκολα στην Βραζιλία και ήθελα να γυρίζω πίσω στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ και αγαπώ την Ελλάδα, μίλησα με την οικογένεια μου και με συμβούλεψαν ότι το καλύτερο για εμένα είναι να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα.

Η οικογένεια σου βρίσκεται στην Βραζιλία ;

Ναι

Ήταν δύσκολη απόφαση να τους αφήσεις για να έρθεις στην Ελλάδα ;

Ήταν λίγο δύσκολο, αλλά έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο, αλλά σε λίγο θα έρθουν όλοι εδώ μαζί μου.

Έχεις συστηθεί από νωρίς στο Ελληνικό κοινό παίζοντας στον Εργοτέλη, ποια είναι η εικόνα σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Είναι πολύ καλό το ελληνικό ποδόσφαιρο, πολύ διαφορετικό από την Βραζιλία και βλέπω ότι είναι καλύτερο τακτικά που δεν είναι τόσο πολύ στη Βραζιλία και σε πολλούς τομείς και γι’ αυτό επέστρεψα.

Ποιος θα είναι ο ρόλος σου αγωνιστικά;

Δεν ξέρω ακόμα, ,με έχει χρησιμοποιήσει σε κάποιες θέσεις προς το παρόν, αλλά ακόμα το ψάχνει ο προπονητής.

Εσύ θέλεις να παίζεις πίσω απο τους επιθετικούς ή σαν δεύτερος επιθετικός ;

Εγώ πάντα έπαιζα δεκάρι, πίσω από τους επιθετικούς, αλλά έχω παίξει και σε άλλες θέσεις. Όπου και να με βάλει ο κ.Πετράκης θα είναι μια χαρά, εγώ θέλω να παίζω.

Με τους καινούριους σου συμπαίκτες έχετε καταφέρει να βρείτε χημεία σ’ αυτό το διάστημα που είσαι στην ομάδα;

Τα παιδιά είναι πολύ καλά και μιλάμε πολύ. Τον Κοζορώνη τον γνωρίζω από τον Εργοτέλη και έχουμε και έναν Βραζιλιάνο τον Βιδάλ που είναι πολύ καλό παιδί.

Ποιό θεωρείς το καλύτερο προσόν σου;

Πιστεύω είναι η ντρίμπλα και το σουτ, αλλά προσπαθώ να βελτιωθώ στην άμυνα που είναι σημαντική και πιστεύω θα τα πάμε καλά.

Ο κ. Πετράκης ζητάει πιο πολύ άμυνα από όλους τους παίκτες;

Το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι η άμυνα απ’ όλα τα παιδιά και μετά πάμε για το επιθετικό κομμάτι

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το φιλικό με την ΑΕΛ παίζοντας, αλλά και βλέποντας από τον πάγκο τη νέα σου ομάδα;

Είναι μικρό το διάστημα, μόνο μια εβδομάδα είμαι με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά πιστεύω πήγαμε καλά και με τον χρόνο και με όρεξη θα τα πάμε καλά μέσα στη χρονιά.

Ποιός θα είναι ο στόχος σας στο πρωτάθλημα;

Εγω περιμένω ότι θα πάμε καλά και θα προσπαθήσουμε να βγούμε Ευρώπη, γιατί έχουμε καλή ομάδα με καλούς παίκτες και καλούς προπονητές που είναι πολύ σημαντικό.