PEAKI

Του Αλέκου Καρύτσα: Εν Ιωαννίνοις καλοκαιρινά …σήριαλ

0

Καλοκαίρι των «σήριαλ» αποδεικνύεται το φετινό που «καλούνται» να παρακολουθούν οι φίλοι  του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Έτσι, μετά το σήριαλ Πετράκη, με την θεματολογία του «μένει – φεύγει» και την αίσια λήξη του, είχαμε το σήριαλ «Ζωσιμάδες»  με την θεματολογία «χλοοτάπητας» , που κι αυτό έφτασε στη λήξη του.

Βέβαια τα σήριαλ ακόμη δεν έχουν τελειώσει μιας και σε εξέλιξη βρίσκεται και το τελευταίο και πιο «ζουμερό»,  με θέμα τις μεταγραφές.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά τους λόγους που όλα αυτά τα σοβαρά, για την λειτουργία μιας ΠΑΕ,  θέματα  έφτασαν στο σημείο να έχουν εξελιχθεί σε σήριαλ,  αλλά  σίγουρα εξηγήσεις υπάρχουν.

Καλό θα είναι, περισσότερο για την ουσία των  εντυπώσεων,  οι πρωταγωνιστές αυτών των εξελίξεων να δώσουν κάποιες εξηγήσεις  για τις όποιες καθυστερήσεις, γιατί μπορεί  σε όλα, όπως φαίνεται,  να υπάρχει  αίσιο τέλος,  αλλά κάπου στον Δεκέμβρη θα φανεί αν αυτό το αίσιο έχει διάρκεια.

Σε τυχόν «στραβή», οποιαδήποτε διευκρίνιση τότε θα είναι ανούσια…

Μη διαφεύγει, άλλωστε, πως όταν δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις παράγονται αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία τρέφονται από ενδείξεις που πολλές φορές αφήνονται να κυκλοφορούν εσκεμμένα και προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τουλάχιστον για το γήπεδο που δεν αποτελεί εσωτερικό θέμα της ΠΑΕ, η πληροφόρηση επιβάλλεται απ’ όλους τους εμπλεκόμενους.

Τα άλλα «σήριαλ» είναι θέμα φιλοσοφίας που πάντα την ορίζει αυτός που πληρώνει και κανείς δεν νομιμοποιείται για αντίρρηση. Σε όποιον δεν αρέσει απλά δεν ακολουθεί και ο χρόνος είναι ο αμείλικτος κριτής…

Με αυτά και με αυτά πάντως φτάσαμε στα μέσα Ιούλη, το πρωτάθλημα αρχίζει σ’ ένα μήνα  και εκκρεμότητες καλώς ή κακώς υπάρχουν.

Ελπίδα όλων τα σήριαλ του καλοκαιριού να μην είναι αυτά που θα έχουν λόγο επανεμφάνισης τον χειμώνα και όλα να πάνε κατ’ ευχήν.

 

Μεταγραφές

Σχετικά με τις μεταγραφές που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη, οι Βελλίδης , Χαλκιαδάκης είναι αυτές που απασχολούν.

Η επιστροφή Βελλίδη δυναμώνει ακόμη περισσότερο την θέση του τερματοφύλακα μιας και ο Μάρκος εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Αναμφισβήτητη αξία, εξαιρετικός χαρακτήρα, ένας πραγματικός αθλητής που η τεράστια εμπειρία τού δίνει ίσως και ένα ελαφρύ προβάδισμα στη διεκδίκηση της θέσης από τον εξίσου εξαιρετικό Πασχαλάκη που δεν υστερεί σε προσόντα από τους κορυφαίους Έλληνες της θέσης.

Η άλλη σημαντική, ως φαίνεται, μεταγραφή είναι αυτή του Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Ενός ποδοσφαιριστή που επανέρχεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με καλά δείγματα παρουσίας παλαιότερα στον Εργοτέλη και του δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το αναμφισβήτητο ταλέντο του σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν αρνείται ποτέ την ευκαιρία σε όποιον το αξίζει. Η επιτυχία και η δικαίωση αυτών που τον επέλεξαν εξαρτάται από τον ίδιο.

Τέλος, οι δυο έγχρωμοι ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται και μπορεί να αποκτηθούν,  είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ό,τι κι αν πεις μπορεί να «πέσεις έξω»,  μιας και πάντα γι’ αυτούς μόνο οι επίσημοι αγώνες είναι ο πραγματικός καθρέφτης των δυνατοτήτων τους… Η παρουσία τους πάντως χαρακτηρίζεται ελπιδοφόρα.

Υ.Γ. Τα όποια αποτελέσματα των φιλικών πέραν του προπονητή κανέναν άλλον δεν πρέπει να απασχολούν . Μη διαφεύγει των όποιων εκτιμήσεων ότι ακόμη το ρόστερ της ομάδας δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)

Σχόλια

Comments are closed.