image description

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Άντι Λίλα μετά την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το 2020, όπως δήλωσε ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Αλβανός μέσος τόνισε πως νιώθει «οικογένεια» την ομάδα των Ιωαννίνων, με την οποία ονειρεύεται να παίξει ξανά στην Ευρώπη, ενώ είπε τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Πετράκη, καθώς τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του τον έχουν περισσότερο σαν… πατέρα τους, παρά ως προπονητή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άντι Λίλα στους Μάνο Σπανόπουλο και Νικόλα Ακτύπη:

Για το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΣ που θα τον κρατήσει στα Γιάννενα μέχρι το 2020: «Είμαι έτοιμος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί νιώθω σαν την οικογένειά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι για άλλα τρία χρόνια εδώ. Είμαι έξι χρόνια στην ομάδα, με την οποία έκανα πολλά πράγματα. Ήρθαμε από τη Β’ Εθνική με την ομάδα και καταφέραμε να παίξαμε στην Ευρώπη. Θα ήθελα να παίξουμε πάλι εκεί. Ο ΠΑΣ είναι μία καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκας και θέλω να πάμε πιο καλά και πιο πάνω».

Για τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από τον «Άγιαξ της Ηπείρου»: «Αλήθεια είναι. Αλλά, η οικογένειά μου και εγώ θέλαμε να μείνουμε στα Γιάννινα και γι’ αυτό πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο, που έμεινα. Είμαι 31 ετών και θέλω να κάνουμε πολλά πράγματα με τον ΠΑΣ».

Για τη φετινή σεζόν: «Έχουμε καλή ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε καλά πράγματα. Έχουμε καλό σύνολο με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Έχουμε τον καλύτερο προπονητή, τον Γιάννη Πετράκη. Είναι ο τέταρτος χρόνος που συνεργάζομαι μαζί του και εμείς παίκτες τον νιώθουμε σαν μπαμπά και όχι μόνο ως προπονητή».

Για το αν μίλησε με τον Γιάννη Πετράκη πριν ανανεώσει: «Μιλάω συνέχεια με τον κύριο Πετράκη. Δεν είναι μόνο προπονητής, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Ποτέ δεν είχαμε προβλήματα και είναι σούπερ. Έμαθα πολλά ως άνθρωπος και όχι μόνο ως παίκτης. Και ο πρόεδρος είναι καλός, είναι δίπλα στην ομάδα. Όλοι μαζί είμαστε μία καλή οικογένεια και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τις νέες προσθήκες στην ομάδα: «Είμαστε ένα γκρουπ που είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Πιστεύω ότι και φέτος θα κάνουμε καλή δουλειά και μπορούμε να βγούμε ξανά στην Ευρώπη. Πριν από έξι χρόνια που ήρθα, είχα μιλήσει με τον πρόεδρο και του είπα τότε: “Σε λίγα χρόνια θα πάμε στην Ευρώπη”. Γιατί όχι να κατακτήσουμε και κάποιο Κύπελλο, έχουμε τις πιθανότητές μας».

Για την εθνική Αλβανίας με τον Πανούτσι στον πάγκο: «Αλλάξαμε τον προπονητή, με τον κύριο να Ντε Μπιάζι να φεύγει, αλλά να είναι τοπ. Τώρα ήρθε καινούριος κόουτς που έχει μεγάλη εμπειρία ως παίκτης. Πιστεύω ότι θα πάμε πιο πάνω με την εθνική και το όνειρό μου είναι να παίξουμε πάλι στο Euro. Η Αλβανία έχει καλούς παίκτες και έχουμε πιθανότητα να πάμε καλά».

Για τον Θωμά Στρακόσα, γιο του Φώτη: «Τον Φώτη Στρακόσα τον ήξερα πιο πριν. Τώρα, ο Θωμάς είναι τοπ επιπέδου. Έχουμε καλούς τερματοφύλακες στην Αλβανία. Μπορεί να είναι μικρός, αλλά πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Δεν θα μείνει στη Λάτσιο, αλλά θα πάει πιο ψηλά. Είναι μεγάλο ταλέντο και αν δουλέψει σωστά, θα πάει πάρα πολύ ψηλά. Έχουμε και εδώ στην Ελλάδα πολύ καλούς παίκτες όπως οι Κάτσε και Αϊντάρεβιτς. Έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν στο υψηλό επίπεδο. Έχουμε καλούς παίκτες και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το άλμα ως εθνική ομάδα».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει μετά το τέλος του συμβολαίου του: «Δεν ξέρω ακόμα. Πάω βήμα βήμα και θα δούμε. Αν είμαι καλά, θα δούμε αν θα συνεχίσω».