PEAKI

Του Αλέκου Καρύτσα: Λείπει τo… «παρ’ τον με κλειστά τα μάτια πρόεδρε»

0

Η …πρώτη ανάγνωση, δείχνει ότι ο Άντι Λίλα είναι μια πολύ καλή προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και βέβαια κάποιος που «βλέπει» μπάλα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Ο πολύπειρος Αλβανός είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής με πολύ καλή ποιότητα και ένα δυναμισμό αναγκαίο για οποιαδήποτε ομάδα. Ο κάθε προπονητής θα ήθελε παίκτες σαν τον Λίλα και η επιστροφή του, αντικειμενικά, μπορεί να κριθεί σωστή και ωφέλιμη.

Η… δεύτερη, προσεκτικότερη, ανάγνωση της επιστροφής του,  δείχνει ότι η ομάδα για πρώτη φορά ίσως μετά από πολλά χρόνια ξέμεινε από δυνατότητα επιλογών.

Δοκιμές επί δοκιμών ποδοσφαιριστών χωρίς ιδιαίτερα βιογραφικά που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καμία περίπτωση να βρίσκονται σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας σε αυτό τον αριθμό, δεν δείχνουν ικανές να προσθέσουν κάτι στην ομάδα που να αξίζει αναφοράς.

Το θέμα είναι ότι άρχισαν να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και ο κίνδυνος των βιαστικών η κατ’ ανάγκη επιλογών πλέον είναι ορατός.

Τελικά όπως αποδεικνύεται, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η απουσία του Γιώργου Γεωργουλόπουλου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, μιας και πλέον δύσκολα εντοπίζονται οι ποδοσφαιριστές που πρέπει σίγουρα να αποκτηθούν  ή  άμεσα να απορριφθούν πριν «φτάσουν» στον Πετράκη, ώστε να διευκολύνουν και να μην επιβαρύνουν την προετοιμασία.

Λείπει το «παρ’τον με κλειστά τα μάτια πρόεδρε» ή το «μην ασχολείσαι».

Φυσικά οι μεταγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακοινωθεί κάποιο όνομα που «θα ρίξει  τα τσιμέντα» όμως το κενό του ανθρώπου για… όλες τις δουλειές στο ποδοσφαιρικό τμήμα,  είναι φανερό ότι ακόμη δεν έχει καλυφθεί.

Το θετικό βέβαια είναι η τεράστια πλέον εμπειρία του προέδρου, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις του  Παναγιώτη Χριστοβασίλη, που εγγυώνται την καλή τελική κατάληξη,  έστω και με καθυστέρηση. Όπως  και η παρουσία του Πετράκη και των συνεργατών του που αποδίδουν εποικοδομητικά σε όποιο ρόστερ έχουν στην διάθεσή τους, ενώ ο βασικός κορμός είναι από μόνος του εγγύηση του ότι δεν θα μπει σε περιπέτειες η ομάδα.

Επί της ουσίας δεν φαίνεται να υπάρχει αγωνιστικός κίνδυνος, αλλά περισσότερο αλγεινών εντυπώσεων,  που όμως αυτός επηρεάζει μόνο την ψυχολογία των οπαδών. Αλλά αυτό με την πρώτη επιτυχία διορθώνεται.

Εν κατακλείδι προς το παρόν «ταμείο» έχουμε την εγγύηση του Βελλίδη στην θέση του τερματοφύλακα, που ενισχύει αυτή του Πασχαλάκη, τον ελπιδοφόρο Χαλκιαδάκη που μάλλον αποτελεί «ενδεκαδάτη» προσθήκη και τον αναμφισβήτητο Λίλα που καλύπτει με το καλύτερο τρόπο και χωρίς ρίσκο το κενό που είχε δημιουργηθεί με την μη ανανέωση του συμβολαίου του.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, προσθηκών και με δεδομένη την απουσία Μαμπουλού  ένας επιθετικός ενδεκάδας είναι ο απόλυτα αναγκαίος και ολοκληρώνονται οι βασικές επιλογές.  Όχι το ρόστερ όμως…που σε κάποιες θέσεις λείπει ο «κι άλλος ένας»…

Υ.Γ. Τερεζόπουλος ο νέος τεχνικός διευθυντής των υποδομών της Π.Α.Ε  σε Αθήνα και Γιάννινα. Αξιόλογο βιογραφικό με προϋπηρεσία σε ομάδες υποδομών, με σημαντικότερη αυτή της Κ7 του Ολυμπιακού όπως επίσης  θητεία και σαν πρώτος προπονητής στην Ρόδο, τον Πανιώνιο αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης.

Αξιοπρόσεκτη σίγουρα επιλογή που μαρτυρά το έντονο ενδιαφέρον της ΠΑΕ για τις υποδομές αλλά και την «οχύρωση» της ομάδας. Καλή κίνηση.

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3

 

Σχόλια

Comments are closed.