Αν μπορούμε να πούμε τι θα ξεχώριζε κάποιος μέχρι στιγμής από τον φετινό ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  σίγουρα ένα από αυτά είναι το δίδυμο των τερματοφυλάκων του.

Γι’ άλλη μια χρονιά δυο από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της super-league βρίσκονται στις τάξεις του κι αυτό  σίγουρα αποτελεί  ευλογία, τόσο για την ομάδα όσο και για τον προπονητή τους.

Βελλίδης και Πασχαλάκης,  αποτελούν  ίσως το καλύτερο δίδυμο στην super league μιας και οποιοσδήποτε φορέσει  την φανέλα με το Νο1 σίγουρα θα το αξίζει και θα την έχει κερδίσει με κάποιες λεπτομέρειες υπέρ του, που περισσότερο θα αφορούν την αγωνιστική τους ετοιμότητα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της επιλογής.

Η αλήθεια είναι ότι οι τερματοφύλακες αποτελούν μια άλλη ομάδα μέσα στην ομάδα που διεκδικούν αποκλειστικά και μόνο μια θέση, αλλά κι αυτό έχει τη δική του μαγεία.

Ο Mr No 1 είναι αυτός που δέχεται την πρώτη κριτική και πολλές φορές άσχημη σε περίπτωση ήττας, γιατί κανένας δεν θέλει να χάνει, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που ακόμη και σε συντριπτικές ήττες μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι

Ο προβληματισμός του κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν δυο ισάξιοι τερματοφύλακες στην ίδια ομάδα δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Ο υγιής ανταγωνισμός που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους,  είναι σίγουρο ότι μόνο θετικές συνέπειες θα έχει και για τους δυο, εφόσον, όσο πιο υψηλό επίπεδο έχεις να ανταγωνιστείς τόσο καλύτερος γίνεσαι και όσο καλύτερος γίνεσαι τόσο πιο εύκολα ανοίγουν πόρτες για κάτι ακόμη μεγαλύτερο.

Τερματοφύλακες κλάσης δεν υπάρχουν, άλλωστε, πολλοί αυτή την εποχή και η ηλικία των Βελλίδη – Πασχαλάκη τους επιτρέπει το όνειρο είτε της Εθνικής είτε κάποιου ακόμη μεγαλύτερου club …

Υ.Γ. Αξιόλογος τερματοφύλακας είναι και ο Περιστερίδης, αλλά λόγω του τραυματισμού του αυτή την εποχή είναι εκτός ανταγωνισμού, μιας και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Με την επιστροφή του, όμως άνετα θα μπορούμε να μιλάμε για τρεις εξαιρετικούς τερματοφύλακες στην ίδια ομάδα,  κάτι σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα.

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)