image description

Οι συνδέσεις της Ιόνιας οδού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ. Δέδε, με την ευκαιρία της παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος από Αμφιλοχία μέχρι την παράκαμψη της Άρτας.

Ο Περιφερειάρχης εξήγησε στον Υπουργό τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκύψουν στο σημερινό κόμβο της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Αθηνών, εάν προηγουμένως δεν κατευθυνθεί μέσω της κατάλληλης σηματοδότησης η κίνηση των οχημάτων που κατευθύνονται προς την πόλη των Ιωαννίνων και προς Αλβανία στην έξοδο του κόμβου Αβγού- Μολυβαδιάς.

 «Το δεύτερο και ουσιαστικό ζήτημα που θέσαμε- είπε ο Περιφερειάρχης-  είναι να ληφθεί μέριμνα ώστε ο δρόμος της παραχώρησης να περάσει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων βάσει της εγκεκριμένης μελέτης που υπάρχει και  στη συνέχεια να καταλήξει στην  Κακαβιά, ως επίσης και τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού στην Καμπή με την Πρέβεζα και σε πρώτη φάση μέχρι τη γέφυρα Καλογήρου. Τέλος θέσαμε και το ζήτημα που υπάρχει με τον οδικό άξονα της Αμβρακίας οδού, με τον οποίο  εξυπηρετείται ένα μεγάλο κομμάτι της Ηπείρου.  Ο κ. Υπουργός είπε ότι θα επισκεφθεί τάχιστα την περιοχή και πιστεύει ότι θα έχει κάποιες θετικές απαντήσεις για τα θέματα που του θέσαμε».