Ο Δήμος Ιωαννιτών με μεθοδικότητα, σχέδιο και επιμονή διεκδικεί τεκμηριωμένα συνεχώς πόρους για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για τους πολίτες και την περιοχή.

Τελευταία επιτυχία αποτέλεσε η πλήρης χρηματοδότηση με 1 εκ. ευρώ της βελτίωσης – ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου.

Στις 16 Μαρτίου, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενέκρινε την χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, καλύπτοντας έτσι μερικώς το συνολικό προϋπολογισμό.

Στις 28 Ιουλίου, κι αφού προηγήθηκαν συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τα αρμόδια υπουργεία, εγκρίθηκε αυτή τη φορά από το υπουργείο Οικονομίας, το υπολειπόμενο ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο εξασφαλίζεται πια η πλήρης χρηματοδότηση του έργου η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή καθώς δείξαμε πως με τον τρόπο με τον οποίο διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου καταφέραμε να πείσουμε τόσο για την αρτιότητα της μελέτης όσο και για την αναγκαιότητα υλοποίησή του.

Θα πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, γιατί κατανόησαν τη σημασία του έργου και ενέκριναν την πλήρη χρηματοδότησή του με 1 εκ. ευρώ.

Επιζητούμε μια ειλικρινής και επωφελή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για την προώθηση πολλών και σημαντικών ζητημάτων του Δήμου μας και οφείλω δημόσια να παραδεχτώ ότι με τον κ. Χαρίτση και τους συνεργάτες του έχει οικοδομηθεί μια σχέση η όποια εκτιμώ ότι θα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την πόλη μας.

Εργαζόμαστε συστηματικά και διεκδικούμε κάθε πιθανό χρηματοδοτικό εργαλείο προκείμενου να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.