Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι επόμενες ημέρες για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία σε διεθνές αγωνιστικό επίπεδο. Αύριο ξεκινούν στο Τρακάι της Λιθουανίας οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων και η παρουσία σ’ αυτούς του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Στο Παγκόσμιο, στο οποίο θα κριθούν και ορισμένες από τις προκρίσεις πληρωμάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, θα λάβουν μέρος, με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, πέντε επίλεκτοι νεαροί κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τoυς Παντελή Σωτηρακόπουλο (Δίκωπος Εφήβων), Ανδριανό Οικονόμου και Δημήτρη Μπουκουβάλα (Τετράκωπος Εφήβων), Άρτεμη Ντούσκου (Διπλό Σκιφ Νεανίδων) και Αριάδνη Μήτση (Τετράκωπος άνευ Νεανίδων). Δυστυχώς, εκτός διοργάνωσης έμεινε, λόγω τραυματισμού, ένας ακόμη επίλεκτος κωπηλάτης του Ν.Ο.Ι., ο φετινός Πρωταθλητής Ευρώπης Θανάσης Παλαιοπάνος.

Για τα πέντε Γιαννιωτόπουλα, λοιπόν, που τις τελευταίες εβδομάδας προετοιμάστηκαν εντατικά στη λίμνη της Καστοριάς  με το εθνικό μας συγκρότημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία, η διάκριση και το βάθρο της διοργάνωσης και από την άλλη, η εξασφάλιση της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα Νέων του 2018. Και οι δύο στόχοι θεωρούνται εφικτοί δεδομένης της καλής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι νεαροί Γιαννιώτες κωπηλάτες αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές της Εθνικής Ομάδας.

Η Ελληνική εθνική αποστολή, που βρίσκεται ήδη στη Λιθουανία, περιλαμβάνει συνολικά 20 αθλητές. Αρχηγός της είναι ο Γιαννιώτης Έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων – Νεανίδων Κώστας Νταλαμάγκας. Το Παγκόσμιο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 6 Αυγούστου.