Οι φήμες που ήθελαν τις τελευταίες μέρες να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ πίσω από τις ενέργειες του Πασχαλάκη να μείνει ελεύθερος, τελικά φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν. Σημερινά δημοσιεύματα του τύπου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο Πασχαλάκης πλησιάζει στην Τούμπα, αλλά πολύ δύσκολα θα πείσουν ότι αυτό το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε (μετά το αρχικό σήριαλ του Μαΐου και Ιουνίου) ξαφνικά και πάλι χθες.

Το κλείσιμο του φιλικού με τον ΠΑΟΚ για τις 8 Αυγούστου και ο συμβιβασμός με τον παίκτη πριν την εκδίκαση της προσφυγής έδειξαν πλέον ξεκάθαρα, ότι έστω και την τελευταία στιγμή, υπήρξε μια αλλαγή στις σχέσεις ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί να χάνεται ο Πασχαλάκης χωρίς μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά θα υπάρξει μία άτυπη αποζημίωση του ΠΑΣ με τον δανεισμό του Ζάιρο για μία ακόμα χρονιά και ίσως κι ενός ακόμα νεαρού παίκτη.

Κατά κάποιο τρόπο, θα γίνει αυτό που ήθελε εξ’ αρχής ο «Δικέφαλος του Βορρά», να πάρει δηλαδή τον Πασχαλάκη χωρίς χρήματα, απλώς δανείζοντας παίκτες. Συγκεκριμένα, τον Μάιο ο ΠΑΟΚ έδινε και τον Χαρίση, εκτός του Ζάιρο, αλλά τότε η «κυανόλευκη» ομάδα αξίωνε και κάποιο χρηματικό ποσό.

Τελικά το σήριαλ τελειώνει με όχι και τόσο απρόσμενο τρόπο…