image description

Στην  παρελθοντολογία  προσέφυγε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος της πόλης μας  για να  δικαιολογήσει  την ανυπαρξία και την αδυναμία της δημοτικής  αρχής τα επτά χρόνια παρουσίας στο δήμο.

Ακόμη αντηχούν στα αυτιά των συμπολιτών οι δεσμεύσεις του απερχόμενου προέδρου της ΔΗΑΝΕΤΑΙ  περί εξωραϊσμού της ΟΑΣΗΣ<< μέσα σε σαράντα μέρες>> με το <<φθηνό καφεδάκι του λαού>>, για να φτάσει  στο σήμερα και επτά χρόνια μετά ο δήμαρχος να κορδακίζεται για το μεγάλο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Αντί ο δήμαρχος να απολογείται για τον  εμπαιγμό  και για τεράστια καθυστέρηση  του έργου, καταφεύγει για μια ακόμη φορά στην προσφιλή του τακτική της παρελθοντολογίας, κατηγορώντας την παράταξή μας,  για να δικαιολογήσει την ανικανότητα της δημοτικής αρχής στη διαχείριση   ακόμη και στα μικρά, διότι για μεγάλα έργα να μη γίνεται λόγος.

Όσον αφορά των επί ημερών τους λειτουργία της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, εμφανίζουν ως μέγα επίτευγμα την απονέκρωση της επιχείρησης  με την απόλυση  του συνόλου των εργαζομένων της και την κατάργηση των συσσιτίων  εκατοντάδων απόρων συμπολιτών μας. Η μοναδική αρμοδιότητα που ασκεί σήμερα η εν λόγω δημοτική επιχείρηση, που έγινε επιχείρηση φάντασμα, είναι η είσπραξη των ενοικίων της ΟΑΣΗΣ, της ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ,  της ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ και του ΓΥΑΛΙ ΚΑΦΕΝΕ  με το μοναδικό έξοδο την  αποζημίωση  μελών της διοίκησης της και το βόλεμα  των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Αν  σ  αυτό το  βόλεμα, για την προβολή των ανύπαρκτων έργων, βρίσκουν έφορο έδαφος  κι άλλοι βολεμένοι του χώρου των ΜΜΕ,  είναι αλλουνού<< παππά ευαγγέλιο>>.

Να θυμίσουμε στον δήμαρχο ότι στα χρόνια που η παράταξή μας είχε την ευθύνη της διαχείρισης του δήμου, έγιναν όλα τα μεγάλα έργα στη πόλη μας,  τα οποία απολαμβάνουν σήμερα οι συμπολίτες μας. Επί των δικών μας ημερών η πόλη μας βραβεύθηκε  τρείς φορές ως χρυσός τουριστικός προορισμός.

Όσο όμως λαλίστατος είναι ο δήμαρχος σε θέματα απώτερου παρελθόντος, τόσο βουβός παραμένει εδώ κι ένα μήνα στο τεράστιο  ζήτημα που έχει προκύψει με την λειψυδρία  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου μας, με τους οι συμπολίτες μας κατακαλόκαιρα στερούνται του υπέρτατου αγαθού του νερού, το οποίο τόσο απλόχερα μας  έδωσε η φύση.    Η  ευτελής  δικαιολογία της υπερκατανάλωσης που εφευρέθηκε για πρώτη φορά, είναι να δικαιολογηθεί η παντελής απουσία έργων υδροδότησης της πόλης μας  και δεν διασώζει τον δήμαρχο και την παρέα του από τις ευθύνες τους.

Άφαντος  και άφωνος ο δήμαρχος όλο αυτό το διάστημα ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ,  ο οποίος  ψάχνει μια αφορμή παρουσίας  του, όπως αυτή της <<αναγκαστικής>>  αλλαγής φρουράς στην ΔΗΑΝΕΤΑΙ, για να διαφημίσει την σπουδαιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής. Μια αλλαγή που έχει να κάνει με την απλή  οικονομική τακτοποίηση των δημοτικών του συμβούλων και όχι κάτι παρά πάνω  και σπουδαίο με ότι έγινε μέχρι τώρα.