Την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία εξασφάλισε η Εθνική Παίδων της Ελλάδας, ύστερα από τη νίκη της κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία με 75-52. Η Ελλάδα πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 Β’ Κατηγορίας και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία.

Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται ο Γιαννιώτης μπασκετμπολίστας, Ανδρέας Τσουμάνης, ο οποίος μεταπήδησε πριν 2 χρόνια από τον ΑΓΣΙ στον Ολυμπιακό.

Ο 16χρονος άσος έδειξε από νωρίς το ταλέντο του, με τον Ολυμπιακό να τον κάνει δικό του, προσθέτοντας έτσι στο δυναμικό του έναν παίκτη με τρομερό «potential», ο οποίος μελλοντικά θα μπορέσει να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Ο νεαρός με εμφανίσεις σαν αυτές που κάνει με την Εθνική Παίδων δείχνει πως ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική κίνηση με την απόκτηση του, με τους «ερυθρόλευκους» να… τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τον σε τέτοια κατάσταση!

Γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι -παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι γιαννιώτικες ομάδες- καταφέρνουν να βγάζουν αθλητές υψηλού επιπέδου!