image description

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Πετράκης, που δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε το παιχνίδι αυτό να είναι φωτοβολίδα», εννοώντας ότι η ομάδα πρέπει να δείξει σταθερότητα για να έχει ανάλογη συνέχεια.

Όσον αφορά την εικόνα του β’ μέρους, ο κ. Πετράκης είπε ότι θα το αναλύσει με τους παίκτες του και ότι γνωρίζει ήδη τι έφταιξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, να φέρει τον κόσμο πίσω στα γήπεδα, να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να είναι ανταγωνιστικό.

Ήταν ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα για μας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ποιότητα και φιλοδοξία, καταφέραμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για μας.

Ο χρόνος είναι αυτός που αναδεικνύει και καταδεικνύει αν υπάρχει αξία κι εμείς δεν θέλουμε το παιχνίδι αυτό να είναι φωτοβολίδα. Πρέπει να έχουμε τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα και τη διάρκεια που πρέπει, σε βάθος. Σπουδαία νίκη, αλλά να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.

Για το παιχνίδι, πιστεύω ότι στο α’ ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε στην πρώτη φάση που κάναμε. Μας έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα. Και αμυντικά και επιθετικά λειτουργήσαμε πολύ καλά ως ομάδα. Για την εικόνα και την προσπάθεια του α’ μέρους είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το β’ ημίχρονο νομίζω ότι ανήκει στον Αστέρα. Εμείς βρεθήκαμε σε παθητικό ρόλο. Η προσπάθεια ήταν πάλι μεγάλη, αλλά δεν είχαμε την ανάλογη εικόνα. Για οτιδήποτε δημιουργείται υπάρχει μία αιτία, αλλά δεν θέλω να κάνω ανάλυση. Θα πρέπει να μάθουμε τι δεν πήγε καλά και να το διορθώσουμε. Ξέρουμε τι δεν πήγε καλά, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε. Πρέπει να έχουμε περισσότερη σταθερότητα σε καινούργια προβλήματα που μπορεί να μας βάλει ο αντίπαλος.

Καλή συνέχεια στον Αστέρα και συνεχίζουμε».

Για την εικόνα του β’ ημιχρόνου: «Να ξέρετε ότι δεν παίζουμε εμείς μπάλα, παίζουν οι παίκτες. Οι οδηγίες κου δεν άλλαξαν μεταξύ των δύο ημιχρόνων, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Ο κάθε παίκτης έχει μυαλό και ψυχή και επηρεάζεται. Δεχτήκαμε γκολ στο 47’, ο Αστέρας ήθελε πολύ να αλλάξει την κατάσταση, μας επηρέασε πάρα πολύ και ο τραυματισμός του Κόντε, γιατί δεν είχαμε έτοιμο 2ο κυνηγό για να βάλουμε. Η μπάλα δεν έμεινε καθόλου στα πόδια μας, πήγαμε σε δεύτερο ρόλο κι αυτό ανάδειξε την ομάδα του Αστέρα. Το ότι δεν έμεινε η μπάλα στα πόδια μας, το ότι τραυματίστηκε ένας πολύ σπουδαίος παίκτης μας, που δεν είχαμε έτοιμο παίκτη να τον αντικαταστήσουμε, συν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, έπαιξαν ρόλο. Όταν είσαι 1-2 μπροστά στο σκορ διαμορφώνεται μια ψυχολογία και μία στάση, που την είδατε κι εσείς. Όμως η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη».