image description

Ο Στάικος Βεργέτης στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του, υπεραμύνθηκε των πολλών γεμισμάτων (11/40) λόγω της σφιχτής άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα και τόνισε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν στο παιχνίδι τα δύο γρήγορα γκολ του ΠΑΣ που επηρέασαν ψυχολογικά την ομάδα του.

«Να έχουμε μια ποιοτική σεζόν και να γίνει πιο θεματικό το ποδόσφαιρό μας.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, όταν θέλεις το αποτέλεσμα πρέπει να είσαι αποτελεσματικός σ’ αυτό που κάνεις. Είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό ότι μας έλειψε σήμερα. Σε φάση άμυνας δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν θα έπρεπε και σε φάση επίθεσης χάσαμε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε ακόμα και να το γυρίσουμε το παιχνίδι.

Κρατάω τη δυναμική των παικτών μου, ότι αρνήθηκαν να χάσουν το παιχνίδι και τα έδωσαν όλα. Πατάμε πάνω σ’ αυτήν για να βελτιώσουμε ό,τι χρειαστεί».

Για τα πολλά γεμίσματα σε ψηλή άμυνα: «Υπήρχαν στιγμές που με τόσο συσπείρωση του αντιπάλου πίσω από την μπάλα, μας έκανε δύσκολο το έργο να βγάλουμε επιθέσεις και να παίξουμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, όπως έχουμε συνηθίσει για να μπούμε στην περιοχή τους. Ο αντίπαλος είχε καλή οργάνωση, μας δυσκόλεψε κι έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα όταν προηγήθηκε στο σκορ».

Για το αν έπρεπε να ξεκινήσει με την ενδεκάδα του β’ μέρους: «Όταν ξεκινάς ένα ματς έχεις τη διάθεση να παίξεις όπως παίξαμε στο β’ ημίχρονο, πιο ορθολογικά και έντονα. Δεχτήκαμε ένα γκολ νωρίς, που μας έκοψε τα πόδια. Και οι παίκτες άνθρωποι είναι, ψυχολογικά κατεβλήθησαν. Δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ, πάλι κρύο, και αυτό κάνει το έργο των παικτών πολύ δύσκολο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλαπλασιάζεται ο βαθμός δυσκολίας γι’ αυτούς. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να τους δώσουμε ώθηση να ξεχάσουν το σκορ, να παλέψουν και ό,τι καταφέρουν. Θέλαμε να φύγουμε τουλάχιστον ικανοποιημένοι ότι παλέψαμε».

Για τον Μαντίντα: «Επήλθε κόπωση σε κάποια παιδιά, προσπαθούμε να τους έχουμε όλους έτοιμους, αλλά δεν είναι εύκολο. Ο Μαντίντα επηρεάστηκε από την κόπωση, αλλά οι σέντρες έγιναν κατόπιν τοποθέτησης και δεύτερου επιθετικού στην αντίπαλη περιοχή».

Για το αν αιφνιδιάστηκε από την τακτική του ΠΑΣ και αν θα άλλαζε κάτι: «Δεν αιφνιδιαστήκαμε, τον γνωρίζαμε, γιατί ήταν ο σχηματισμός που έπαιξε τη μισή προηγούμενη σεζόν, στο περσινό 1-1 και στα φιλικά του. Προετοιμαστήκαμε, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με αξία στην ομάδα των Ιωαννίνων και υλοποίησαν το πλάνο του προπονητή τους σ’ έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς έχουμε τον δικό μας βασικό σχηματισμό. Δεν κρίνω ότι από ένα ημίχρονο πρέπει να αλλάξει. Κι εγώ σαν προπονητής θα δείξω τρικυμία στους παίκτες. Πρέπει να επιμείνω στα δικά μας δυνατά σημεία.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ενίσχυσή μας, στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Αυτό όμως δεν συνοδεύτηκε από το αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά τα παιδιά πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά σε άμυνα και επίθεση».

Για το μέλλον του Τσουκαλά, που έμεινε εκτός αποστολής: «Όλα τα παιδιά είναι υπό αξιολόγηση. Μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά κρίναμε ότι αυτή τη στιγμή κάποιοι παίκτες υλοποιούν το πλάνο μας καλύτερα. Ο Σταύρος είναι πάντα στην αξιολόγησή μας και θα έρθει κι αυτός να βοηθήσει την ομάδα».