Ο αγώνας του super cup ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια της Α’ ερασιτεχνικής, Δόξα Κρανούλας και τους κυπελλούχους Νέους του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι το ματς που θα ανοίξει την αυλαία των διοργανώσεων της ΕΠΣΗΠ στις 30 Αυγούστου και το νέο κύπελλο της ΕΠΣΗΠ θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα (Δευτέρα 21/8) στις 20:00 στα γραφεία της Ένωσης έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του θεσμού, στον οποίο θα λάβουν μέρος υποχρεωτικά οι ομάδες Α’ και Β’ ερασιτεχνικής, προαιρετικά όσες ομάδες Γ’ Ερασιτεχνικής το επιθυμούν, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης οι Νέοι του ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα της Δόξας Κρανούλας, καθώς καταργήθηκε το κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Οι αγώνες του Κυπέλλου διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων (NOK AOYT),  για την Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Φάση, ύστερα από δημόσια κλήρωση που θα γίνει από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ένωσής.

Οι αγώνες της ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ θα είναι διπλοί και θα λαμβάνονται υπόψη τα εκτός έδρας γκολ. Στον δεύτερο αγώνα, αν το αποτέλεσμα δημιουργεί ισοβαθμία, ( βαθμών, τερμάτων), θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και αν και πάλι το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

Οι αγώνες θα διεξάγονται βασικά ενδιάμεσα της εβδομάδας και μόνο σε περίπτωση που είναι αυτό δυνατό, από το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και σε ημέρες αργίας.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, κατά την διάρκεια του αγώνα και αφού προηγηθεί παράταση θα ακολουθηθεί η διαδικασία των πέναλτι, με τρόπο ώστε μετά από κάθε αγώνα να υπάρχει νικητής.