image description

Την ενεργοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης προκειμένου να δημιουργηθούν δύο εθελοντικές ομάδες δράσης πολιτών με διάθεση να προσφέρουν με τις γνώσεις τους, με ιδέες, σχέδια και προτάσεις για θέματα που αφορούν στο κυκλοφοριακό της πόλης αλλά και στο τμήμα Πρασίνου επιζητά ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σκοπός είναι οι ομάδες αυτές να μπορούν σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου να προχωρήσουν σε δράση  που αφορούν σχεδιασμό και  προτάσεις για ανάπλαση αστικού πρασίνου, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, τις αστικές υποδομές, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τις συγκοινωνίες κ.α.

Για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν τακτικές συναντήσεις όπου θα παρουσιάζονται οι ιδέες, θα τίθενται οι προτεραιότητες, ενώ θα αναλύονται και οι ενέργειες που έγιναν.

Για το λόγο αυτό, ζητά από μηχανικούς, αρχιτέκτονες, συγκοινωνιολόγους, τοπογράφους, περιβαλλοντολόγους, καλλιτέχνες κι άλλους επιστήμονες που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες που θα δημιουργηθούν με στόχο να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά οι προκλήσεις που ήδη υπάρχουν ή που θα εμφανιστούν  και αφορούν έναν  ανθεκτικό αστικό σχεδιασμό.

«Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής, αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν, προκείμενου να δημιουργηθούν δύο ομάδες με κατεύθυνση το πράσινο και τα κυκλοφοριακά θέματα, ώστε μέσα από τη συνεργασία να προκύψουν εφαρμόσιμες ιδέες που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και κατ επέκταση την ποιότητα της ζωής μας στους πολύ βασικούς αυτούς τομείς», σημειώνει η αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, που είναι και συντονίστρια της όλης πρωτοβουλίας.

Ο Δήμος καλεί όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2651081880 και στο email: [email protected].