image description

Οι ομάδες της Football League δεν δέχονται άλλο μέλος και έστειλαν επιστολή ομόφωνης απόφασης στην ΕΠΟ! Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι ομάδες θα αντιδρούσαν στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για μπαράζ μεταξύ Δόξας Δράμας ­ ΑΕ Καραϊσκάκης και η αντίδραση αυτή έγινε πραγματικότητα.

Η Football League με επιστολή της στην ΕΠΟ, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το FL News, γνωστοποιεί την ομόφωνη απόφασή της να εμμείνει σε πρωτάθλημα 17 ομάδων και να μην εγγράψει άλλη ΠΑΕ!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η λίγκα ακόμα και αν αποφασιστεί αγώνας μπαράζ, δεν πρόκειται να δεχτεί ως μέλος της τον νικητή, θεωρώντας ότι αυτός προέκυψε από μη νόμιμη διαδικασία! Εξάλλου, η διοργανώτρια τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι, ούτε ο παλαιός ΚΑΠ, ούτε ο νέος προβλέπουν μπαράζ μετά τις 5 Ιουλίου.

Σημαντικό στοιχείο της επιστολής που εστάλη την Πέμπτη (07/09) είναι το γεγονός πως η Football League κάνει λόγο για ομόφωνη απόφαση, δηλαδή σημειώνει ότι κανένα εκ των μελών της δεν επιθυμεί την έλευση δευτεραθλητή ή δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής. Πρόσφατα, άλλωστε, η Δόξα Δράμας και ο Ιωνικός ζητούσαν την αποβολή των ομάδων που δεν είχαν περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Πού στέκεται η Football League; Στην απόφαση υπ’ αριθμ. 87/2017 του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με την κάλυψη κενού πως: «Οι διατάξεις του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016) καλύπτουν όλη τη διαδικασία που αφορούν στην αγωνιστική περίοδο 2016­17 έως την ολοκλήρωσή της και τη διαπίστωση των ομάδων που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αντιθέως, η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του ισχύοντος από τις 24/7/2017 ΚΑΠ δεν δύναται να εφαρμοστεί εν προκειμένω, αφού θα επρόκειτο για ανεπίτρεπτη και μη σύννομη αναδρομική εφαρμογή του ΚΑΠ, δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, το Καταστατικό και τους λοιπούς κανονισμούς της ΕΠΟ. Κατόπιν αυτών, όσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο 2016­17, σε περίπτωση αναπλήρωσης εφ’ όσον μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνταν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής, έχει αναλογική εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016)». Και καταλήγει η Football League:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, σεβόμενοι και τηρώντας τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς, αποφάσισε ομόφωνα, όπως εμμείνει σε προηγούμενη απόφασή του και το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017­18 διεξαχθεί με δεκαεπτά (17) ομάδες, όσες δηλαδή δήλωσαν και συμμετοχή σε αυτό, μη εγγράφοντας άλλη».

Δείτε από το FL News την επιστολή στην ΕΠΟ…
[Πηγή: footballleaguenews.gr]